Clasamentul World Economic Forum al celor mai competitive tari din lume: SUA au realizat cea mai buna performanta globala, cu o piata a muncii dinamica si o capacitate de inovatie unica

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 18, 2018 12:57

Clasamentul World Economic Forum al celor mai competitive tari din lume: SUA au realizat cea mai buna performanta globala, cu o piata a muncii dinamica si o capacitate de inovatie unica

Clasamentul 2018 realizat de World Economic Forum are la baza aproximativ 100 de criterii in functie de care sunt stabilite cele mai competitive tari din lume. Elvetia a fost detronata dupa noua ani din fruntea clasamentului celor mai competitive tari ale lumii, iar locul ii este luat de Statele Unite. Pe locul doi se afla Singapore, pe trei Germania, iar locul patru revine Elvetiei.

World Economic Forum a masurat competitivitatea a 140 de economii tinand cont de aproape 100 de indicatori in functie de institutii, infrastructura, stabilitatea macroeconomica si capacitatea de inovatie. Atuul american: o piata a muncii dinamica si o capacitate de inovatie unica.

Statele Unite au realizat cea mai buna performanta globala si au obtinut un scor de 85 de puncte din 100, plasandu-se inainte de Singapore si de Germania.

Raportul denunta insa o deteriorare a securitatii: Statele Unite au o rata de omucideri de cinci ori mai mare decat nivelul mediu inregistrat de economiile avansate.

Un scor prost i-a fost acordat si in domeniul sanatatii – in Statele Unite speranta de viata este de 67 de ani, cu trei ani mai putin decat media tarilor avansate si cu 6 ani mai putin decat in Singapore ori Japonia.

Elvetia a detinut primul loc in acest clasament timp de noua ani. Pentru acest an, Elvetia a obtinut un scor de 82 de puncte si se pozitioneaza pe locul 4. Urmeaza Japonia, Olanda, Hong Kong, Marea Britanie, Suedia si Danemarca.

Comparativ cu anul trecut, Franta urca in 2018 de pe locul 22 pe 17, cu 78 de puncte.

Romania se afla pe locul 52 cu 63,5 puncte, dupa Bulgaria, dar inainte de Grecia.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.