Clienti ai Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen si BCR, in pericol
Social

Clienti ai Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen si BCR, in pericol

Clientii mai multor banci importante din Romania sunt in pericol. Zeci de mii de mesaje ce contin un virus bancar risca sa infecteze clienti ai institutiilor financiare romanesti, atrag atentia specialistii Bitdefender. In vizor sunt institutii bancare precum Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen si BCR.

Clientul bancii care efectueaza operatiunea online este directionat catre o pagina de web localizata apartinand unui furnizor de servicii de fax si in acest fel programul anti virus este dezactivat, iar contul bancar este infectat. Virusul se instaleaza pe computerul utilizatorului si devine activ doar cand utilizatorul isi introduce datele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituţii bancare.  Hackerii  fura astfel datele de autentificare sau pot sa efectueze operatiuni neautorizate în cont.

HotWeek.ro iti recomanda si: Stiai ca daca nu primesti bon fiscal, poti sa nu achiti ce ai cumparat? Afla detalii

Nu numai clienţi ai instituţiilor financiare din Romania sunt afectati de virusul bancar de tip troian, ci si utilizatori ai unor instituţii financiare şi bancare din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Australia şi Italia. Potrivit Bitdefender Labs, 30.000 de e-mailuri au fost trimise într-o singură zi de pe servere din Rusia, SUA, Turcia, Franţa, Canada si Marea Britanie.

Related posts

Dubasii din Savarsin, cei mai populari colindatori din vestul Romaniei, moment de reculegere pentru Regele Mihai

Ioana Badulescu

Managerul Spitalului „Sfantul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a fost demis de Ministerul Sanatatii

Ioana Badulescu

Ioan Dan Niculescu, un tanar care l-a facut pe Iohannis presedinte, a murit intr-un accident in Suceava

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult