4.7 C
România
20 octombrie 2020
CLIENTI BANCA
IT/Stiinta

Clientii bancilor ar putea fi identificati dupa…bataile inimii

Clasicul sistem de identificare al clientilor bancilor la distanta, pe baza de parola, ar putea fi inlocuit cu unul care sa masoare bataile inimii.

Astfel, persoana care doreste sa cunoasca situatia contului si vrea sa il acceseze ar trebui sa poarte o bratara la incheietura mainii. Aceasta va permite identificarea clientului bancii cu ajutorul electrocardiogramei. Inovatia este cu atat mai sigura, cu cat alte masuratori biometrice, cum ar fi irisul sau amprentele digitale sunt statice, pe cand bataile inimii prezinta „un semnal viu al corpului”.

Aceasta ar fi cea mai noua tehnologie de autentificare, care ar reduce posibilitatea falsificarii sau patrunderii in mod fraudulos in cont.

Deocamdata, o banca din Marea Britanie testeaza aceasta posibilitate de a identifica la distanta, prin bataile inimii, clientii.

Stiri pe aceeasi tema

Premiul Nobel 2017 pentru Fizica ajunge la cercetatorii care au detectat undele gravitaționale

Ioana Badulescu

India a lansat cu succes un al doilea modul spatial catre Luna. Agentia spatiala indiana vrea sa plaseze un rover in regiunea polara sudica a Lunii

Cristiana Petrariu Bota

China a inceput testarea pe oameni a doua tipuri de vaccinuri inactive impotriva COVID-19

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult