Clinica Smart Nutrition a lansat un program pentru prevenirea si combaterea obezitatii la copii si tineri
Life

Clinica Smart Nutrition a lansat un program pentru prevenirea si combaterea obezitatii la copii si tineri

In Romania 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate si 1 din 10 sufera de obezitate. Clinica Smart Nutrition a lansat programul de awareness Smart Nutrition for Kids and Students pentru prevenirea si combaterea obezitatii la copii si tineri. 

In contextul in care rata de obezitate in randul copiilor si tinerilor continua sa creasca in Romania, clinica de nutritie Smart Nutrition a lansat programul Smart Nutrition for Kids and Students, cu scopul de a educa si incuraja tanara generatie sa adopte o alimentatie sanatoasa, un stil de viata activ si sa reduca obiceiurile alimentare daunatoare. Programul se va desfasura in anul 2018 in mai multe scoli si facultati din capitala, sub forma unor workshopuri interactive.

Principalele teme abordate in cadrul workshopurilor sunt: puterea fructelor, a legumelor si a vitaminelor pentru copii, efectele benefice ale unei alimentatii sanatoase, efectele unei alimentatii dezechilibrate, deprinderea uner obiceiuri sanatoase si practice care pot sa devina un stil de viata.

Cursurile sunt sustinute de catre Dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, doctor in medicina, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, unul dintre cei 7 medici din Romania certificati in managementul obezitatii de catre Federatia Mondiala de Obezitate – World Obesity Federation (Specialist Certification on Obesity Professional Education Programme by the World Obesity Federation (SCOPE) si de catre Dr. Madalina Truica, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, specialist NLP, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu.

„In ultimele 2-3 decenii prevalenta obezitatii s-a triplat in randul noilor generatii. Acest lucru este ingrijorator, deoarece problemele de greutate aparute la o varsta frageda afecteaza dezvoltarea fizica si emotionala si sunt asociate cu o serie intreaga de boli grave, precum boli de inima, diabet, boli ale rinichilor. Prin programul Smart Nutrition for Kids and Students ne dorim sa contribuim la educarea copiilor si tinerilor cu privire la importanta deprinderii unor obiceiuri alimentare corecte pentru ca acestia sa se dezvolte si sa devina adulti sanatosi, echilibrati fizic si emotional.” a declarat Mihaela Posea, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, doctor in medicina, la Clinica Smart Nutrition.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 1 din 3 copii cu varsta de 11 ani este supraponderal sau obez. Pentru copilul mare, datele COSI 2013 atesta o prevalenta ingrijoratoare a excesului ponderal si a obezitatii in regiunea europeana. Datele COSI pentru Romania indica o prevalenta a supraponderalitatii (inclusiv obezitate) la copiii de 8 ani de 26,75% si a obezitatii de 11,6%. Cu alte cuvinte, in Romania 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate si 1 din 10 sufera de obezitate.

Primele cursuri din programul Smart Nutrition for Kids and Students au fost sustinute pentru studentii Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti. Alte institutii de invatamant in care urmeaza sa se desfasoare workshopuri sunt Scoala Gimnaziala I Gh Duca si Scoala 117.

Smart Nutrition este o clinica de nutritie moderna, dotata cu echipamente de ultima generatie si cu o echipa completa de medici profesionisti, care acopera specialitati diverse. Clinica pune accentul pe conceptul de dieta personalizata, alcatuita in concordanta cu personalitatea, preferintele si specificul nutritional al pacientului.

Serviciile de nutritie Smart Nutrition sunt destinate atat persoanelor care doresc sa scada in greutate, celor care au nevoie de consiliere pentru un stil de viata sanatos, cat si femeilor insarcinate, familiilor care doresc consiliere pentru alimentatia copiilor sau persoanelor care sufera de boli cronice si necesita nutritie terapeutica.

Related posts

MIREASA PENTRU FIUL MEU, 19 MARTIE 2014. Andrei si Cristina le-au demonstrat telespectatorilor cum arata o cearta adevarata

Bogdan

Matei Visniec: Adevarata identitate a Uniunii Europene se gaseste in cultura

Lucy Ionesco

15 celebritati mondiale care castiga milioane de dolari si dupa moarte

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult