Clinica Zetta, 5 ani de activitate! Echipa condusa de medicul Dragos Zamfirescu a realizat 4.500 de interventii, unele in premiera medicala nationala
Social

Clinica Zetta, 5 ani de activitate! Echipa condusa de medicul Dragos Zamfirescu a realizat 4.500 de interventii, unele in premiera medicala nationala

În cei 5 ani de activitate de la deschiderea Clinicii Zetta în 2012, echipa chirurgicală condusă de Dr. Dragoș Zamfirescu a realizat peste 4.500 de intervenții și a acordat circa 9.500 de consultații de specialitate. Având la bază o infrastructură de ultimă generație și o echipă de medici supraspecializați în operații cu grad înalt de dificultate, clinica și-a câștigat reputația de Centru de Excelență în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă prin cele peste 30 de intervenții medicale realizate în premieră în mediul privat și alte 12 intervenții realizate în premieră medicală națională.

Printre premierele naționale realizate în cadrul Clinicii Zetta se numără: replantări multiple de falange digitale distale, reconstrucția zâmbetului în urma paraliziei de nerv facial cu transfer liber de mușchi gracilis și baby-sittering cu nerv hipoglos și maseter sau transfer liber simultan de mușchi gracilis și transpoziție de mușchi temporal, reconstrucție funcțională de limbă cu transfer liber anterolateral de coapsă, reconstrucție mamară bilaterală cu țesut propriu, reconstrucție mamară cu țesuturi proprii cu duble anastomoze vasculare la pediculi diferiți sau antereograd și retrograd la mamară internă, diferite procedee de reconstrucție după paralizie de plex brahial (C7 contralateral, intercostali la copii sub 1 an, C7 contralateral cu grefon vascularizat de nerv ulnar, cu sau fără transfer liber de mușchi gracilis), reconstrucție complexă de penis cu țesut propriu de pe antebraț, proteză siliconică maleabilă si grăsime proprie.

“Clinica Zetta înseamnă o echipă de 20 de medici excepționali, cu o experiență vastă, dobândită în mii de ore de operații sofisticate, cunoscători ai celor mai noi practici și generatori de noi soluții medicale pentru pacienți. Încă de la înființare, angajamentul nostru a fost să contribuim la construcția armoniei, a echilibrului pe care pacienții noștri îl caută în procesul de consolidare a stimei de sine. Prin colaborarea strânsă a echipei și tehnologia de vârf utilizată, ne propunem să rezolvam în condiții de siguranță, confort și maximă predictibilitate a rezultatelor, atât cazuri simple, cât și reconstrucții complexe de țesuturi.” a declarat Dr. Dragoș Zamfirescu, coordonatorul echipei de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă a Clinicii Zetta.

Pe lângă activitatea medicală, echipa de chirurgi a clinicii s-a implicat în numeroase activități de cercetare științifică, ce s-au finalizat cu obținerea în 2013 a Medaliei de Aur în cadrul Târgului Internațional de Inovare de la Bruxelles, pentru BiocondNerv – o tehnologie care permite regenerarea în cazuri de defecte de nervi periferici, folosind conductori artificiali biocompatibili și tehnici de inginerie tisulară.

Iti recomandam si: Laura Dracea, medicul care a ajutat sute de cupluri sa devina parinti cu ajutorul FIV: Nu amanati cea mai importanta decizie legata de viitorul familiei!

Infertilitatea, incotro? Interviu cu europarlamentarul Norica Nicolai: Lucrurile se misca, dar cu viteza din Romania. In Europa de Vest, asigurarea medicala acopera intre 3 si 6 tratamente FIV

În acest an, echipa de chirurgi a finalizat ZettaSkin, un tratament personalizat și îmbunătățit al plăgilor cutanate acute și cronice, utilizând suporturi pe bază de colagen-polizaharide sub formă de scaffold-uri bioactive poroase stratificate. ZettaSkin propune un protocol complet pentru vindecarea rănilor, folosind produse destinate pielii și acte chirurgicale personalizate pentru tratamentul inițial al plăgilor, recoltare a materialului celular autolog și încărcarea acestuia în substraturi personalizate, urmate de aplicarea și urmărirea progresului vindecării rănilor.

La inițiativa Dr. Dragoș Zamfirescu, anul acesta a fost înființată Asociația Zetta, organizația non-profit a Clinicii Zetta, care are ca obiectiv continuarea activităților civice și sociale realizate în cadrul clinicii, cum ar fi: intervenții pro-bono pentru paralizii de plex brahial la copii mici, reconstrucții pediatrice pentru malformații congenitale sau reconstrucții pentru sechele postcombustionale, reconstrucții mamare după mastectomii, susținerea și încurajarea celor mai meritoși tineri medici plasticieni din România, campanii sociale și/sau educaționale orientate spre probleme de sănătate, cercetare științifică etc.

Dr. Dragoș Zamfirescu este doctor în științe medicale, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, cu o experiență de aproape 21 ani în chirurgie plastică, 20 ani în microchirurgie reconstructivă și 19 ani în chirurgie estetică, având la activ peste 8.000 de intervenții chirurgicale, dintre care unele cu grad deosebit de dificultate și premiere naționale.

Înființată in 2012, Clinica Zetta oferă servicii medicale complexe in următoarele specialități: chirurgie plastică – estetică și microchirurgie reconstructivă, chirurgia mâinii, chirurgie maxilo-facială, oncologie, ortopedie, ORL, chirurgie generală, proceduri minim-invazive și dermatologie. În cadrul clinicii operează o echipă medicală supraspecializată în intervenții cu grad înalt de dificultate, deservită de tehnologie de ultimă generație, selectată special pentru a asigura lezarea minimă a țesuturilor și o recuperare mai rapidă a pacienților. În fiecare an, echipa medicală acordă circa 2300 de consultații și realizează aproximativ 1250 de operații. Gama serviciilor oferite include peste 200 de proceduri chirurgicale, de la injecții cu botox și acid hialuronic, lifting facial, augmentări mamare, la intervenții complexe de microchirurgie reconstructivă, precum replantarea segmentelor amputate și transferurile libere microchirurgicale.

Articole asemănătoare

Invatamantul obligatoriu ar putea fi extins la 15 clase, liceul ar urma sa devina obligatoriu peste doi ani

Lucy Ionesco

Federatia SANITAS protesteaza astazi la Ministerul Muncii, miercuri si vineri sindicalistii vor picheta Ministerul Sanatatii si Ministerul Finantelor

Ioana Badulescu

Preventia salveaza vieti! 50.000 de romani mor in fiecare an de cancer pentru ca boala este descoperita tarziu

Ioana Badulescu