Clinica Zetta a incheiat anul 2017 cu o crestere de 12% a cifrei de afaceri. In topul procedurilor se afla augmentarea cu implant mamar, rinoplastia si liposuctia
Social

Clinica Zetta a incheiat anul 2017 cu o crestere de 12% a cifrei de afaceri. In topul procedurilor se afla augmentarea cu implant mamar, rinoplastia si liposuctia

Clinica Zetta a incheiat anul 2017 cu o crestere de 12% a cifrei de afaceri,in timp ce numarul rocedurilor reconstructive a fost mai mare cu 19% fata de anul precedent. In topul procedurilor efectuate de echipa chirurgicala aflandu-se augmentarea cu implant mamar, rinoplastia si liposuctia. Din totalul pacientilor clinicii, in jur de 15% sunt straini, din peste 30 de tari. Echipa clinicii Zetta a efectuat, anul trecut, in premiera nationala o reconstructie complexa de penis unui barbat in varsta de 33 de ani, caruia i-a fost amputat in cvasitotalitate organul genital.  

Astfel, clinica Zetta a inregistrat in 2017 o crestere de 12% a cifrei de afaceri, la 4,7 milioane de lei si un procent al operatiilor reconstructive efectuate de 49%, in crestere cu 19% fata de 2016. Peste 1.100 de pacienti s-au adresat anul trecut Centrului de Excelenta in Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva pentru interventii chirurgicale, dintre care 51% au fost operatii estetice si 49% reconstructive, iar aproximativ 100 de persoane au apelat la proceduri de injectare cu botox sau acid hialuronic.

Din totalul pacientilor clinicii, in jur de 15% sunt straini, din peste 30 de tari. In ultimul an s-au prezentat pacienti inclusiv din Qatar, Islanda, Elvetia, Suedia si Emiratele Arabe. In topul procedurilor realizate de catre echipa chirurgicala se afla augmentarea cu implant mamar, rinoplastia, liposuctia si procedurile de chirurgie reconstructiva a mainii, de la interventii pentru tratarea sindromului de canal carpian pana la reconstructii complexe.

“In Clinica Zetta, in anul 2017, s-au putut rezolva in conditii de siguranta, confort si de maxima predictibilitate a rezultatelor, de la cazuri obisnuite, pana la pacienti cu probleme deosebit de complexe. Cresterea obtinuta se datoreaza atat abilitatilor deosebite ale specialistilor si serviciilor de calitate superioara (uneori interventii in premiera in domeniul medical privat), cat si sistemului de ‘case management’ implementat in clinica, prin care fiecare pacient beneficiaza de un coordonator dedicat care se ocupa de toate aspectele logistice pre si post operatorii, cunoaste toate datele medicale ale pacientului si ii sta acestuia la dispozitie 24 ore din 24.” a declarat Andreea Constantin, General Manager Clinica Zetta.

In 2017 echipa chirurgicala a efectuat in premiera medicala nationala o reconstructie complexa de penis cu tesut propriu recoltat de pe antebrat, proteza siliconica maleabila si grasime proprie, unui barbat in varsta de 33 de ani, caruia i-a fost amputat in cvasitotalitate organul genital. Echipa operatorie a fost condusa de Dr. Dragos Zamfirescu – medic primar chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva si alcatuita din Dr. Iulia Muraru, Dr. Dragos Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Mihaela Dancaescu – medici specialisti de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si Dr. Luca Irina – medic anestezist. Interventia a fost realizata in doua etape, la un interval de 6 luni de zile, si a fost finalizata cu succes, pacientul recapatandu-si toate functiile esentiale ale organului – urinara, senzitiva, erectila si sexuala.

„Pe langa activitatea medicala zilnica, ne-am implicat activ in proiecte de cercetare stiintifica, ce s-au concretizat cu obtinerea, impreuna cu partenerii nostri, a unui brevet pentru o noua modalitate terapeutica in repararea nervilor periferici – BiocondNerv. De asemenea, am depus o cerere de brevet pentru ZettaSkin – un tratament personalizat imbunatatit al plagilor cutanate acute si cronice.”

BiocondNerv este o tehnologie care permite regenerarea in cazuri de defecte de nervi periferici, folosind conductori artificiali biocompatibili si tehnici de inginerie tisulara. ZettaSkin propune un protocol complet pentru vindecarea ranilor, folosind produse destinate pielii si acte chirurgicale personalizate pentru tratamentul initial al plagilor, recoltare a materialului celular autolog si incarcarea acestuia in substraturi personalizate, urmate de aplicarea si urmarirea progresului vindecarii ranilor.

Anul trecut a fost infiintata Asociatia Zetta, organizatia non-profit a Clinicii Zetta, care are ca obiectiv continuarea activitatilor civice si sociale realizate in cadrul clinicii. “Una dintre cele mai frumoase realizari este infiintarea Asociatiei Zetta, un vis devenit realitate.” Aceasta si-a inceput activitatea inca din prima luna, prin realizarea pro-bono a 3 reconstructii mamare, printre care si o operatie cu transfer liber microchirurgical folosind tesut propriu de pe abdomenul pacientei.

In mod particular, in randul clinicilor de chirurgie plastica si reconstructiva, Clinica Zetta practica abordarea holistica multidisciplinara a pacientului. O comisie multidisciplinara formata din chirurgul plastician coordonator, medicul anestezist, si, la nevoie, medicul oncolog, analizeaza suplimentar toate cazurile care vor fi operate aici, in ceea ce priveste indicatia operatorie, tipul de anestezie, planul chirugical (si eventual cel oncologic), riscurile operatiei si ale anesteziei, etc.

In 2017 clinica si-a completat echipa medicala cu noi specialisti: Dr. Ina Petrescu – medic primar in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva, doctor in stiinte medicale si membru al Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, Dr. Costin Romeo – medic primar ORL, doctor in medicina, competente in audiologie, laser in ORL si chirurgie endoscopica ORL, Dr. Cornelia Chidiosan – medic specialist chirurgie generala, Dr. Dan Tanase – medic primar in ortopedie traumatologie, medic sef al comitetului olimpic si sportiv roman.

Infiintata in 2012, Clinica Zetta este un Centru de Excelenta in Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva ce ofera servicii medicale complexe in urmatoarele specialitati: chirurgie plastica – estetica si microchirurgie reconstructiva, chirurgia mainii, chirurgie maxilo-faciala, oncologie, ortopedie, ORL, chirurgie generala, proceduri minim-invazive si dermatologie. In cadrul clinicii opereaza o echipa medicala supraspecializata in interventii cu grad inalt de dificultate, deservita de tehnologie de ultima generatie, selectata special pentru a asigura lezarea minima a tesuturilor si o recuperare mai rapida a pacientilor. In fiecare an, echipa medicala acorda circa 2300 de consultatii si realizeaza aproximativ 1250 de operatii. Gama serviciilor oferite include peste 200 de proceduri chirurgicale, de la injectii cu botox si acid hialuronic, lifting facial, augmentari mamare, la interventii complexe de microchirurgie reconstructiva, precum replantarea segmentelor amputate si transferurile libere microchirurgicale.

Stiri pe aceeasi tema

CNAIR a demarat procedurile pentru licitatia centurii Capitalei care va lega A1 cu A2

Delia Ion

Familia Regala ureaza tuturor romanilor „la multi ani”, intr-o Romanie respectata si prospera

Cristiana Petrariu Bota

Cutremur in judetul Buzau! De la inceputul lunii martie, in Romania s-au produs 24 cutremure

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult