Clotilde Armand
Politica

Clotilde Armand cere Parlament cu 300 de alesi in speranta ca va scapa Romania de hei-rupism

Clotilde Armand, candidata USB la Primaria Sector 1, cere Parlament cu maxim 300 de alesi, din care 100 la Senat si 200 la Camera Deputatilor. Totodata, frantuzoaica cere ca parlamentarii sa munceasca efectiv cate 8 ore pe zi, de luni pana vineri, cu maxim 5 saptamani de vacanta pe an, la fel ca toti angajatii. Propunerea sa vine in conditiile in care numarul si costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populatia Romaniei.

O masura laudabila, in conditiile in care, asa cum declara Clotilde Armand, Parlamentul largit s-a dovedit ineficient pentru Romania post-comunism. Intr-o postare pe pagina sa de socializare, Clotilde Armand isi motiveaza propunerile explicand ca, prin aceste masuri, s-ar putea combate hei-rupismul permanent, iar procesul legislativ s-ar putea desfasura in Parlament cu o viziune pe termen lung. Totodata, Clotilde spera ca in acest fel, ordonantele vor fi folosite doar in cazuri exceptionale.

Va prezentam mai jos postarea integrala a candidatei USB la Primaria Sector 1, Clotilde Armand.

„În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat și 200 pentru Camera Deputaților. Propunem câte doi senatori și 4 deputați pentru fiecare județ, sector al Bucureștiului și Diaspora.

Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanță pe an, la fel ca restul angajaților.

SUA au 535 parlamentari la o populație de peste 300 milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 milioane de locuitori.

Un parlament mai mare nu aduce beneficii. În România post-1990, procesul legislativ a fost în fapt preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanțe de Urgență, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1548 ordonanțe de urgență, în medie 145 OUG pe an, sau o situație de urgență la fiecare 2,5 zile.

Numărul și costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populația României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaților și Senatului, pensiile și avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul.

Prin aceste măsuri propuse, vrem să evităm hei-rupismul permanent, vrem ca procesul legislativ să se desfășoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să nu mai fie folosite decât în cazuri cu adevărat excepționale”, a scris ea.

Stiri pe aceeasi tema

Viorica Dancila i-a spus lui Iohannis ca este ingrijorata ca „pana si unui prim-ministru i se poate face dosar penal”

Ioana Badulescu

Referendum pentru justitie pe 26 mai, in ziua alegerilor europarlamentare

Cristiana Petrariu Bota

Conferinta extraordinara a PSD. Dragnea: PSD isi va desemna un candidat propriu la Primaria Generala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult