Clotilde Armand ii cere primarului Capitalei sa opreasca taierile de copaci din Bucuresti

Bogdan
By Bogdan iulie 9, 2016 12:35

Clotilde Armand ii cere primarului Capitalei sa opreasca taierile de copaci din Bucuresti

​Clotilde Armand, fosta candidata a USB la Primaria Sectorului 1, ii cere primarului Capitalei, Gabriela Firea, sa opreasca taierile de copaci din Bucuresti. Clotilde scrie, pe pagina sa de Facebook, ca cetatenii i-au semnalat taieri masive de copaci, de la radacina, in zonele Kiseleff, Cismigiu si a parcului IOR. 

Frantuzoaica aminteste ca Bucurestiul este “al doilea cel mai poluat oras dintre capitalele europene” si ii cere Gabrielei Firea “să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi şi motivul pentru care aceştia au fost tăiaţi de la rădăcină.”

Va prezentam mai jos postarea integrala a Clotildei Armand pe pagina sa de socializare:

Mai mulţi cetăţeni ne-au semnalat tăieri masive de copaci în zonele Kiseleff, Cişmigiu şi a parcului IOR și nu numai.

Într-un oraş ca Bucureştiul, care este al doilea cel mai poluat oraş dintre capitalele europene, un astfel de dezinteres faţă de protejarea spaţiului verde este inadmisibil.

USB cere doamnei primar Gabriela Vrânceanu Firea să oprească imediat aceste defrişări şi să prezinte cetăţenilor o informare completă asupra numărului total de copaci tăiaţi şi motivul pentru care aceştia au fost tăiaţi de la rădăcină.

Reamintim faptul că lucrările de toaletare a arborilor pentru îndepărtarea ramurilor bătrâne sau bolnave nu trebuie să depăşească 30% din coroana copacului, altfel existând riscul uscării arborelui.

De asemenea, cerem doamnei primar să prezinte în cel mai scurt timp în Consiliul General al Capitalei un plan de conservare a spaţiului verde a oraşului şi de extindere a acestuia.

Potrivit datelor Institutului naţional de statistică, Bucureştiul avea doar 21,4 metri pătraţi de spaţiu verde per cap de locuitor în 2014, faţă de cerinţa europeană de minimum 26 de metri pătraţi. De asemenea, trebuie spus că doar cinci oraşe reşedinţă de judeţ din România respectă norma europeană privind spaţiile verzi – Slobozia, Miercurea Ciuc, Bistriţa, Craiova şi Suceava.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.