CNA a adoptat noul Cod de reglementare a continutului audiovizual. Potrivit acestuia, copiii cu varste intre 3 si 15 ani nu mai pot aparea in reclame pentru alimente
Social

CNA a adoptat noul Cod de reglementare a continutului audiovizual. Potrivit acestuia, copiii cu varste intre 3 si 15 ani nu mai pot aparea in reclame la alimente

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a adoptat noua forma a Codului de reglementare a continutului audiovizual. Potrivit documentului, copiii cu varste intre 3 si 15 ani nu vor mai putea aparea in reclame la produse alimentare. Propunerea ca minorii sa nu mai apara in reclamele la alimente difuzate de radiouri si televiziuni a fost facuta de Valentin Jucan in septembrie 2015.

Valentin Jucan, membru al CNA, a scris pe pagina sa de socializare: „Astazi, Consiliul National al Audiovizualului a adoptat o noua forma a Codului de reglementare a continutului audiovizual.

In procedura de modificare am introdus un articol extrem de important, care prevede: ‘Art. 117, Publicitatea la produsele alimentare trebuie sa respecte urmatoarele conditii: (…) b) sa nu incurajeze consumul de alimente prin folosirea in publicitate a minorilor cu varsta intre 3 si 15 ani'”.

Jucan a explicat ca modificarea a fost necesara deoarece este „esentiala introducerea unei discipline in publicitate, in raport cu minorii si cu rolul pe care parintele il are”. Acesta a mai aratat ca aceasta norma vine ca urmare a lipsei in societate a educatiei alimentare si a lipsei responsabilitatii celor care isi promoveaza produsele, folosindu-se de credulitatea copiilor.

„Protectia superioara a minorului este esentiala intr-o societate imatura in domeniul responsabilitatii alimentare”, isi incheie Jucan postarea. Acesta sustine ca masura adoptata „este pentru copiii nostri”, „pentru sanatatea lor”.

 

Stiri pe aceeasi tema

8 martie si 19 noiembrie, declarate prin lege Ziua Femeii si Ziua Barbatului

Cristiana Petrariu Bota

Armata Romana va avea in dotare o drona de productie autohtona

Delia Ion

Accident aviatic in Braila, o persoana a murit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult