5.1 C
România
29 noiembrie 2021
CNA a adoptat noul Cod de reglementare a continutului audiovizual. Potrivit acestuia, copiii cu varste intre 3 si 15 ani nu mai pot aparea in reclame pentru alimente
Life

CNA a amendat Romania TV pentru modul in care a tratat subiectele despre Casa Regala inainte de decesul Regelui Mihai

România TV a fost amendată cu 25.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, pentru modul în care a tratat subiecte legate de Casa Regală înainte de decesul Regelui Mihai I. Dorina Rusu a declarat că această televiziune a difuzat „monstruozităţi” şi că este prima dată când întâlneşte un asemenea derapaj.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru emisiuni de ştiri şi dezbateri difuzate de posturile de televiziune în perioada 10-12 noiembrie, pentru modul în care au fost abordate subiecte legate de relaţiile din interiorul Casei Regale şi de starea de sănătate a Regelui Mihai I.

Derapajul televiziunii România TV a fost sesizat de un membru CNA, care a atras atenţia şi asupra unor titluri prezentate pe ecran, precum „Regele Mihai a dispărut”, „Unde este ascuns Regele”, „Principele a sărit gardul cimitirului” şi „Avem documentul dezmoştenirii”.

„Vă rog să monitorizaţi emisiunile de la România TV de sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 22 şi de duminică, 12 noiembrie, ora 20, în care a fost tratat subiectul legat de boala Regelui şi de relaţia acestuia cu nepotul său, fostul principe Nicolae. În cadrul emisiunii de sâmbătă a fost prezentat un interviu cu aşa-zisul fiu nelegitim al Regelui, care a făcut tot felul de afirmaţii mincinoase. Moderatorul şi invitaţii din studio, printre care Lucian Bolcaş, au făcut la rândul lor afirmaţii mincinoase şi aprecieri jignitoare la adresa Regelui şi a Familiei Regale. De asemenea, a fost difuzat un interviu cu Miron Cozma, care a pretins că are informaţii despre scandalul din interiorul Casei Regale. În emisiunea de duminică, de la ora 20, au fost redifuzate părţi din interviul aşa-zisul fiu al Regelui, a fost difuzat un interviu cu Gigi Becali, care şi-a exprimat şi el părerea despre Casa Regală şi a fost invitat din nou, prin telefon, Miron Cozma”, arată sesizarea.

Stiri pe aceeasi tema

Emir din Dragoste infinita, un tip extrem de fermecator in viata reala. GALERIE FOTO

Ioana Badulescu

S-a lansat Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne, un proiect care militeaza impotriva traficului de persoane

Cristiana Petrariu Bota

Alimente anti-imbatranire pentru o piele cu aspect mai tanar. Alegeti fructe si legume cat mai colorate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult