Social

CNADNR incepe recensamantul traficului auto

CNADNR incepe recensământul mașinilor. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va incepe, luni, recensământul vehiculelor şi autovehiculelor care circulă pe teritoriul României, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate, informeaza compania intr-un comunicat.

Pe durata operaţiunii vor fi monitorizate următoarele tipuri de vehicule: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală.

Potrivit CNADNR, înregistrările de trafic se desfăşoară după un calendar prestabilit, timp de zece zile, în diferite perioade ale anului, respectiv două zile în luna aprilie, două zile în luna mai, trei zile în luna august, o zi în luna octombrie şi două zile în luna noiembrie.

Recensământul traficului rutier, ce va demara luni la ora 8,00, se va încheia în data de 14 noiembrie 2015, la ora 20,00.

„Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi înregistrări manuale, pe formulare. Pe întreaga reţea de drumuri publice vor fi înregistrate vehiculele în 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe reţeaua de drumuri naţionale şi 2.390 posturi pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale. Precizăm că înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri naţionale va fi realizată de către CNADNR S.A., prin unităţile sale din teritoriu, respectiv Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri. Înregistrarea circulaţiei pe reţeaua de drumuri judeţene şi comunale se va efectua de către autorităţile locale, respectiv Consiliile Judeţene, cu coordonare tehnică şi metodologică din partea CNADNR S.A.Colectarea electronică a datelor de trafic recenzate, de pe întreaga reţea de drumuri publice interurbane din România, se face de către CNADNR-CESTRIN, care le va prelucra şi organiza statistic” se notează în comunicatul companiei naţional de drumuri şi autostrăzi.

CNADNR menţionează că recenzarea traficului rutier se efectuează periodic, o dată la cinci ani, şi are drept scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.

Acţiunea are loc ca urmare a recomandării Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi se va desfăşura în toate ţările Uniunii Europene.

Foto: hotweek.ro

Stiri pe aceeasi tema

Accident grav in Ramnicu Sarat cu un microbuz din Rep. Moldova, 9 persoane ranite

Cristiana Petrariu Bota

Universitatea Hyperion a obtinut Carta Erasmus pentru Invatamantul Superior, studentii urmand a beneficia de activitati finantate prin Erasmus+

Ioana Badulescu

Papa Francisc a ajuns in Romania. Suveranul Pontif a fost intampinat de presedintele Klaus Iohannis si sotia sa. UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult