8.5 C
România
25 septembrie 2021
Autostrada Targu Neamt-Iasi primeste fonduri de la Guvern, aceasta urmand a se racorda la drumul de mare viteza Bucuresti-Suceava
Social

CNAIR a demarat procedurile pentru licitatia centurii Capitalei care va lega A1 cu A2

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru organizarea unei licitatii privind executarea centurii de Sud a Bucurestiului. CNAIR a transmis site-ului de licitatii publice anuntul prin care firmele interesate sunt invitate sa participe la procedura de achizitie publica privind proiectarea si executia centurii de Sud a Bucurestiului care va face legatura intre autostrazile A1 si A2 si care va avea regim de autostrada.

Aceasta centura va fi proiectata astfel incat sa descongestioneze traficul din zona de sud a Capitalei si se va intinde pe o lungime de 52 de kilometri. Licitatia ar urma sa aiba loc peste minim trei luni, perioada in care se vor depune ofertele din partea companiilor interesate de acest proiect.

„In valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, acest proiect va permite descongestionarea circulatiei in zona de Sud a Bucurestiului si va asigura traficul rutier de tranzit. Proiectarea acestui segment de autostrada ar urma sa dureze 12 luni, iar executia 30 de luni, dupa atribuirea contractului. Termenul limita pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni”, a precizat CNAIR.

Proiectul postat astazi in SEAP face parte din noul inel de centura a Capitalei (Ringul 0) si va fi similar proiectelor destinate fluidizarii circulatiei in zona metropolelor europene.

Acest proiect, diferit de centura existenta a Capitalei, face parte din Master Planul General de Transport si urmeaza sa fie finantat prin POIM 2014-2020.

Stiri pe aceeasi tema

Pensiile, salariile, alocatiile si indemnizatiile vor fi platite in avans inaintea Sarbatorilor de Paste

Corina Alexandru

Jurnalistul Petru Calapodescu a incetat din viata

admin

LOTO 6 DIN 49 JOI 10 NOIEMBRIE 2016 LIVE ONLINE. Premii atragatoare pentru jucatorii de la 6 din 49, JOKER si NOROC

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult