CNAIR vrea ca la mijlocul lui august sa aiba studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitesti

Delia Ion
By Delia Ion iulie 25, 2017 10:09

CNAIR vrea ca la mijlocul lui august sa aiba studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Pitesti

Sorin Ionita, directorul general al Companiei de Infrastructura, a acordat un interviu postului tv Digi24 in care a asigurat ca in perioada urmatoare se vor face pasi importanti pentru demararea proiectului autostrazii Sibiu-Pitesti. Suful de la Drumuri asteapta pana la mijlocul lunii august ca firmele contractante sa-i prezinte un studiu de fezabilitate, in caz contrar Ionita fiind decis sa intrerupa intelegerea si sa termine studiul in regie proprie.

In discutie este tronsonul de autostrada care ar urma sa strabata muntii, intre localitatile Boita – Racovita si Valeni. Sunt in total 60 de kilometri de autostrada pentru care s-a stabilit ca firma italiana Spea si firma romaneasca Tehnic sa ofere un studiu de fezabilitate pana la jumatatea lunii viitoare.

Conform sefilor de la Drumuri, construirea autostrazii Sibiu-Pitesti va costa 3,3 miliarde de euro insa, pentru moment, se cauta constructori doar pentru capetele de autostrada pe tronsoanele Sibiu-Boita si Pitesti-Curtea de Arges.

Sorin Ionita, directorul general al CNAIR: „Nu putem merge la nesfarsit cu prelungiri atata timp cat a fost o procedura de achizitie. Lucrurile au fost destul de clare. Obiectivul trebuie predat la jumatatea lunii august. CNAIR are resursele necesare, are capacitatea administrativa astfel încat sa duca acest proiect, sa îl continue, chiar si cu resurse proprii. Suntem ingineri cu totii, avem aceleasi studii. Nu vad de ce nu putem face noi anumite lucruri”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.