8.4 C
România
26 februarie 2024
Ministerul Sanatatii a inceput sa livreze un milion de doze de vaccin gripal in tara
Social

CNSCBT confirma al 18-lea deces cauzat de virusul gripal la o femeie din judetul Galati

Romania se confrunta cu cel de-al 18-lea deces cauzat de gripa. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, sâmbătă, că s-a confirmat al 18-lea deces provocat de gripă, la o femeie în vârstă de 60 de ani din Galaţi.

Este vorba de o femeie de 60 de ani, confirmată cu virus gripal tip B, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal. Potrivit unui comunicat al CNSCBT, acesta este cel de-al 18-lea deces confirmat cu virus gripal în sezonul 2017/2018.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi precizeaza ca femeia a decedat noaptea trecută în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde se afla sub supraveghere medicală, fiind cunoscută cu multiple alte afecţiuni. Ea a fost infectată cu virusul gripal de tip B.

DSP Galaţi menţine restricţiile în spitale legate de vizitatori, dar încă nu a instituit carantina în niciun spital din judeţ.

De la începutul sezonului rece în judeţ au fost înregistrate trei cazuri de gripă la două femei, de 34 şi 44 ani, şi la un bărbat de 55 ani, toţi din Galaţi şi toţi nevaccinaţi antigripal.

Vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spunea că, în acest moment, nu există o epidemie de gripă în România si a adăugat că măsurile de prevenţie sunt cele mai importante iar direcţiile de sănătate publică, spitalele trebuie să instituie măsurile necesare – carantină, interzicerea vizitelor, limitarea acestora.

Related posts

Evaluare Nationala: Examenele de azi sunt invechite si nu sunt adaptate la gandirea elevilor

Ioana Badulescu

Criza de forta de munca in Romania. Cu salarii rusinos de mici fata de cele din UE, tara noastra va fi puternic afectata de scaderea natalitatii si iesirea la pensie

Ioana Badulescu

Se modifica ordinul privind timpul de munca si efectuarea garzilor pentru medici

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult