Economie

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, scrisoare publica catre ministere, Parlament si Banca Mondiala: Modernizati si digitalizati ANAF!

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) a transmis o scrisoare publica catre ministere, Parlament, partide politice, dar si catre reprezentantii unor organisme europene, printre care si Banca Mondiala, in care atrag atentia ca este nevoie urgent de modernizarea si digitalizarea ANAF, pentru a veni atat in sprijinul contribuabililor, cat si al statului, care ar primi astfel instrumentele de care are nevoie pentru a creste gradul de colectare si pentru a combate evaziunea fiscala, transmite hotnews.ro.

Totodata, organizatia care reuneste principalii investitori romani si straini care au afaceri in tara noastra este de parere ca la momentul actual ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. De aceea are nevoie de sustinere politica venita de la cel mai inalt nivel si, in acelasi timp, de continuarea acestui proiect cu Banca Mondiala, care a parcurs deja etape importante.

Reprezentantii CDR au trimis in urma cu cateva zile cate o scrisoare in acest sens tuturor factorilor de decizie locali (partide politice, sefii Comisiilor de specialitate din Parlament, ministrului de Finante, consilierilor prezidentiali pe probleme de economie), dar si reprezentantilor organismelor europene (Comisia Europeana, Banca Mondiala, Fondul Monetar International).

„Dorim sa subliniem speranta organizatiilor pe care CDR le reprezinta ca programul de reforma al ANAF, dezvoltat in parteneriat cu Banca Mondiala, va fi finalizat si implementat. In contextul eforturilor ANAF de imbunatatire a colectarii taxelor si a obiectivului comun de reducere a evaziunii fiscale, finalizarea RAMP (Proiectul de Modernizare a Administratiei Fiscale din Romania- n.red) este cea mai eficienta cale”, se arata in documentul CDR.

„Potrivit aceluiasi document, modernizarea ANAF ar veni in sprijinul contribuabililor si ar da statului instrumentele de care are nevoie pentru a creste gradul de colectare si pentru a combate evaziunea fiscala. Consideram ca la momentul actual ANAF nu are resorturile interne pentru a se moderniza. De aceea are nevoie de sustinere politica venita de la cel mai inalt nivel si, in acelasi timp, de continuarea acestui proiect cu Banca Mondiala care a parcurs deja etape importante. Avand in vedere experienta din ultima vreme si nevoia imbunatatirii relatiei dintre ANAF si contribuabili, CDR isi propune in perioada urmatoare sa comunice public necesitatea reformarii si modernizarii administratiei fiscale. Va informam ca o scrisoare similara a fost transmisa Bancii Mondiale, Comisiei Europene, Fondului Monetar International, Presedintiei si tuturor partidelor parlamentare. Va stam la dispozitie in perioada urmatoare, pentru o intalnire pe aceasta tema”, mai sustine CDR.

Mai multe detalii pe aceasta tema poti citi pe hotnews.ro

 

Related posts

Reducerea CAS nu se mai aplica pentru ca Guvernul nu are bani

Lucy Ionesco

KazMunaiGaz sa-si plateasca datoria istorica, altfel nu vom prelungi memorandumul cu Rompetrol, a anuntat ministrul Energiei

Lucy Ionesco

Eurostat: Romania si Bulgaria au cel mai scazut cost orar cu mana de lucru din Uniunea Europeana

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult