Economie

Coca-cola a raportat o scadere a consumului pentru prima oara in ultimii 15 ani

Coca-Cola, cel mai mare producator in domeniul bauturilor racoritoare carbogazoase a anuntat ca, pentru prima oara in ultimii 15 ani, a inregistrat o scadere a consumului.

Cifrele arata un declin de 1% insa alarmant este faptul ca un trend ascendent a fost inregistrat intr-o singura tara, Australia.

Compania americana intentioneaza sa impulsioneze revirimentul printr-o politica mai agresiva a marketingului, bugetul alocat crescand de la 400 milioane dolari la 4 miliarde dolari.

Potrivit lui Gary Fayard, director financiar al Coca-Cola, compania nu investeste mai mult in marketing, ci intr-un “marketing de mai buna calitate”.

Daca in Europa bauturile racoritoare reprezinta 3% din consumul caloric zilnic, Romania se afla sub media europeana. Mai mult, vanzarile de bauturi carbonatate au experimentat o evolutie descendenta in ultimul an, tendinta care se reflecta si in volumele Coca-Cola in Romania. Anul trecut volumul vanzarilor pe piata locala s-a contractat cu 9%, de la 162,7 milioane de navete in 2012 la 148,5 milioane de navete.

Anul trecut un american consuma in medie aproximativ 100 de litri de bauturi carbonatate, in scadere fata de 160 de litri in 1998. In plus, vanzarile de bauturi carbogazoase dietetice au scazut anul trecut in SUA cu 7%. Mai mult, Coca-Cola a anuntat luna trecuta o contractie de 3% a volumului vanzarilor de bauturi carbonatate in America de Nord.

Coca-Cola Hellenic este al doilea imbuteliator ca marime al companiei Coca-Cola din punctul de vedere al volumului, avand vanzari de peste 2 miliarde de unitati. Compania activeaza in 28 de tari, servind o populatie de peste 560 milioane de oameni.

In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania. In Romania lucreaza in cadrul producatorului 1.800 de angajati.

Stiri pe aceeasi tema

Prima sedinta a Comisiei Nationale pentru trecerea la moneda euro va avea loc pe 12 aprilie

Ioana Badulescu

National Bank of Greece a confirmat ca va vinde in scurt timp Banca Romaneasca

Delia Ion

Moneda nationala a continuat sa se deprecieze in raport cu euro si a atins un maxim al ultimilor 5 ani

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult