Departamentul pentru Situatii de Urgenta a activat grupurile operative in noua judete, in contextul avertizarilor meteo de ploi abundente
Meteo

Cod Galben de vreme severa si de inundatii. Vezi zonele vizate

Meteorologii au emis Cod Galben de vreme severa, iar hidrologii de inundatii. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme severă imediată pentru mai multe judeţe din ţară. De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare hidrologică de inundatii pentru mai multe râuri din ţară. 

Între rele 12.40-15.00, local în judeţele Dolj şi Mehedinţi se vor semnala intensificări ale vântului ce pot depăşi la rafală 55-65 km/h.

COD GALBEN DE INUNDAŢII

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică pentru mai multe râuri din ţară.

În data de 29 aprilie, intervalul orar 12.00 – 00, este instituit un cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Strei şi unii afluenţi mici ai Mureşului din judeţul Hunedoara, Bega – bazin superior, Bistra (afluent Timiş), Bârzava – bazin superior şi mijlociu (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), Jiu superior – judeţul Hunedoara, Cibin, Lotru, Râul Negru şi unii afluenţi mici ai Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Argeş.

Atenţionarea vizează în primul rând fenomenele de scurgeri importante pe versanţi şi creşterile rapide de debite şi niveluri pe râurile mici, fenomene care se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 29.04.2015 ora 15 – 29.04.2015 ora 22 pe râurile mici din zonele de deal şi de munte din judeţele Sibiu, Vâlcea, Braşov şi Covasna.

Stiri pe aceeasi tema

Prognoza METEO pentru luni, marti si miercuri. Vremea se incalzeste, dar pot aparea ploi

Cristiana Petrariu Bota

METEO: ANM a emis Cod Galben de furtuna pentru 7 judete din tara

Cristiana Petrariu Bota

Cod portocaliu de ninsori si viscol in mai multe judete, valabil de luni seara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult