Codrin Scutaru a discutat la Bruxelles cu comisarul Vera Jourova despre incluziunea romilor
Politica

Codrin Scutaru a discutat la Bruxelles cu comisarul Vera Jourova despre incluziunea romilor

Secretarul de stat in cadrul Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a participat luni, la Bruxelles, la o intrevedere cu Vera Jourova, comisar european pentru Justitie, Consumatori si Egalitate de Gen. Tema principala aflata pe agenda discutiilor a reprezentat-o procesul de incluziune a cetatenilor romani de etnie roma, cu accent pe consolidarea cooperarii si coordonarii la nivel national intre structurile responsabile pe domeniu, oportunitatile pentru integrarea etnicilor romi pe piata fortei de munca, demersurile Guvernului roman pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale si dezvoltarea parteneriatelor bilaterale cu state membre.

In interventia sa, Codrin Scutaru a aratat ca Romania are sansa unei diversitati etnice care trebuie privita ca o oportunitate de crestere ca tara si societate si a subliniat ca trebuie sa spunem clar ca forta Romaniei ca stat european si al Uniunii Europene sta in unitatea noastra si, mai ales, in diversitatea noastra.

Cei doi oficiali europeni au abordat masurile Guvernului roman pentru combaterea saraciei si a excluziunii sociale, dar si dezvoltarea parteneriatelor bilaterale cu statele membre ale Uniunii Europene.

Secretarul de stat Codrin Scutaru a prezentat, cu aceasta ocazie, Strategia nationala de incluziune a cetatenilor romani de etnie roma pentru perioada 2015-2020, sustinand ca modul in care o tara isi trateaza minoritatile si grupurile vulnerabile arata nivelul de civilizatie al societatii.

HotWeek.ro iti recomanda si: Codrin Scutaru, la Bruxelles: Am constituit la Ministerul Muncii o comisie pentru stimularea natalitatii

„Modul in care o tara isi trateaza minoritatile si grupurile vulnerabile reflecta nivelul de civilizatie al societatii respective. Romania are sansa unei diversitati etnice care trebuie privita ca o oportunitate de crestere pentru noi ca tara si societate. Trebuie sa transmitem un mesaj foarte puternic intregii lumi si anume ca nu conteaza cine esti, cum esti sau ce culoare a pielii ai, daca esti roman, esti roman, daca esti european, esti european. Trebuie sa ne revenim odata pentru totdeauna si sa spunem clar ca forta Romaniei ca stat european si a Uniunii Europene sta in unitatea noastra si, mai ales, in diversitatea noastra. Din fericire, suntem cu totii diferiti si fiecare unic”, a spus secretarul de stat in Ministerul Muncii.

Te-ar putea interesa si: Codrin Scutaru: Guvernul nu va permite romanilor care lucreaza in Marea Britanie sa fie stigmatizati

Comisarul european Vera Jourova a apreciat adoptarea de catre partea romana a Strategiei nationale de incluziune a cetatenilor romani de minoritate roma pentru perioada 2015-2020 si a punctat importanta interconectarii cadrelor strategice nationale in vederea atingerii unui obiectiv comun. Totodata, Vera Jourova a subliniat importanta optimizarii absorbtiei fondurilor europene alocate Romaniei, inclusiv printr-o mai buna implicare a actorilor locali.

„Reprezentatul Comisiei Europene a aratat interes pentru perspectiva de introducere a Venitului Minim de Insertie solicitand partii romane, ca dupa implementarea initiativei, rezultatele sa fie diseminate si la nivel european ca exemplu de buna practica”, se mai arata in comunicatul transmis la redactie.

[ot-caption title=”Codrin Scutaru, la Bruxelles” url=”http://www.hotweek.ro/wp-content/uploads/2015/03/codrin-scutaru-bruxelles.jpg”]

Stiri pe aceeasi tema

Ce spune PSD despre posibilitatea ca Legea darii in plata sa fie retrimisa in Parlament

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI PREZIDENTIALE. Iohannis: In al doilea mandat voi comunica mai mult. Nu ma joc, nici nu dictez, ci prezidez

Cristiana Petrariu Bota

Dragnea a discutat cu UDMR: Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucata din tara

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult