Codrin Scutaru: Modificarile la Codul muncii, rezultatul bunei cooperari intre Guvern si Parlament. Salariatul are dreptul la propria viata personala
Politica

Codrin Scutaru, ALDE: Romanii din diaspora trebuie incurajati sa se intoarca in tara

Vicepresedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), Codrin Scutaru, a declarat, joi, ca Romania are nevoie de o strategie prin care romanii plecati in strainatate sa fie incurajati sa se intoarca acasa. In acest sens, ALDE a lansat o invitatie catre toti actorii responsabili din politica, administratie si societatea civila sa fie demarat dialogul pe marginea unei strategii de incurajare a romanilor din diaspora sa revina in tara.

„Fac un apel catre toti decidentii responsabili din Romania sa propunem impreuna solutii pentru a incuraja romanii din diaspora sa revina sa munceasca si sa traiasca in Romania”, a declarat Codrin Scutaru, pentru Agerpres.

„A venit momentul ca institutiile din Romania impreuna cu societatea civila si mediul academic sa dezbata necesitatea unei Strategii pentru incurajarea romanilor din diaspora sa revina in Romania. Cea mai simpla solutie este sa facem din Romania o tara ca afara, cu autostrazi si salarii decente, cu servicii medicale de calitate. Suntem in al treilea an de crestere economica si trebuie, indiferent de culoarea politica a guvernelor, sa luptam pentru o economie puternica. (…) In perioada urmatoare, ALDE va face o invitatie catre toti actorii responsabili din politica, administratie si societatea civila pentru a demara acest dialog. Noi pregatim o Lege a Familiei pentru Romania. Nu putem avea familie neintregita. Fac un apel catre toti decidentii responsabili din Romania sa propunem impreuna solutii pentru a incuraja romanii din diaspora sa revina sa munceasca si sa traiasca in Romania”, a afirmat pentru Agerpres, Codrin Scutaru, vicepresedinte ALDE.

Codrin Scutaru: Firmele din Romania vor trebui sa se alature Aliantei Europene pentru Ucenicii, daca vrem ca rata somajului sa scada

El a subliniat ca, la fel de important cu o economie puternica, este ca Romania sa aiba o societate puternica.

„Cine sunt romanii din diaspora? Sunt fratii, colegii sau parintii nostri. Cred ca fiecare din ei vrea sa revina sa munceasca si sa traiasca in Romania. Nu cred ca vreun roman s-a despartit usor de tara si, satui de promisiuni politice fara acoperire, de o administratie prea rigida si de o oferta de locuri de munca sub asteptari, au ales drumul pribegiei. Este momentul sa ne asezam la masa si sa vedem ce facilitati le putem oferi celor care vor sa revina in tara. Avem nevoie de medici, de specialisti IT, de ingineri, de profesionisti in stiinte sociale, practic, de orice specializare importanta.

Codrin Scutaru: Legea familiei va integra populatia varstnica in viata activa a societatii

Romanii din diaspora sunt romani si cetateni europeni. Nu avem cum sa-i uitam pentru ca fiecare din noi are o ruda plecata de care ne e dor. Un tata pe care ni-l dorim aici mai des, o mama care plange in fiecare zi dupa copiii sai, un fiu sau o fiica ce isi interiorizeaza trairile in timp ce este un profesionist desavarsit la locul de munca”, subliniaza Codrin Scutaru.

Stiri pe aceeasi tema

Apel catre Klaus Iohannis: Domnule presedinte, nu acceptati sa intrati in cursa prezidentiala

Cristiana Petrariu Bota

Liga Alesilor Locali ai PNL de la Constanta. Gorghiu: Inca mai sper ca alegerile locale vor fi un meci cu doua reprize

Cristiana Petrariu Bota

Incepe batalia pentru fotoliile din Guvern! PSD exclude UNPR de la orice varianta de Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult