21.1 C
România
24 septembrie 2023
Codrin Scutaru: Exista un clivaj intre angajatii din sectorul public si cei din privat. Nu putem cere performanta pentru salarii mizere
Politica

Codrin Scutaru: Exista un clivaj intre angajatii din sectorul public si cei din privat. Nu putem cere performanta pentru salarii mizere

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, atrage atentia, intr-un comunicat de presa, ca Romania are nevoie de o comunicare mai eficienta a sectorului public cu mediul privat si societatea civila, mentionand ca angajatii din marile corporatii si cei din sectorul public tind sa se departeze tot mai mult unii de altii ca perceptie reciproca. „Exista un clivaj intre angajatii din sectorul public si cei din privat”, concluzioneaza Codrin Scutaru, care solicita grupului de lucru pentru salarizarea sectorului public sa gaseasca solutii pentru ca functionarii eficienti sa castige mai mult, deoarece „nu putem cere performanta pentru salarii mizere”.

„Este nevoie de o comunicare mai eficienta a sectorului public cu mediul privat si cu societatea civila. Chiar daca s-au facut eforturi in zona institutiilor publice, ele sunt inca insuficiente fata de nevoia existenta din partea companiilor si a organizatiilor neguvernamentale.

Corporatiile din Romania fac oricum, fara a cere neaparat sprijinul sectorului public, multe lucruri extrem de importante si frumoase pentru pregatirea tinerilor angajati de calitate, programe de responsabilitate sociala si actiuni care ne fac sa ne mandrim ca tara. La fel, organizatiile neguvernamentale fac cu resurse putine actiuni care schimba efectiv viata unor oameni sau comunitati”, sustine secretarul de stat, in comunicat.

HotWeek.ro iti recomanda si: Codrin Scutaru: Modificarile la Codul muncii, rezultatul bunei cooperari intre Guvern si Parlament. Salariatul are dreptul la propria viata personala

In opinia lui Codrin Scutaru, primul pas pe care reprezentantii sectorului guvernamental trebuie sa il faca este sa vada realizarile pe care oameni profesionisti si dedicati le-au reusit singuri si mai apoi acela de a construi impreuna cu mediul de afaceri, cu societatea civila, proiecte mari care pot schimba calitatea vietii din Romania.

„Primul pas pe care noi, reprezentantii sectorului guvernamental, trebuie sa-l facem este sa raspundem invitatiilor de a vedea aceste frumoase realizari pe care oameni profesionisti si dedicati din aceste sectoare le-au reusit singuri. Al doilea pas este sa construim impreuna cu mediul de afaceri, cu societatea civila, proiecte mari care pot schimba calitatea vietii din Romania. Managementul public trebuie sa iasa mai mult din turnul de fildes si sa vada cate lucruri frumoase fac cei din mediul de afaceri si societatea civila”, completeaza Codrin Scutaru.

Totodata, Codrin Scutaru cere grupului de lucru pentru salarizarea sectorului public sa gaseasca solutii pentru ca functionarii eficienti sa castige mai mult, astfel incat sa nu mai existe o diviziune intre angajatii din sectorul public si cei din sectorul privat.

„Pe de alta parte, este ingrijorator ca angajatii din marile corporatii si cei din sectorul public tind sa se departeze tot mai mult unii de altii ca perceptie reciproca. Exista un clivaj intre angajatii din public si cei din privat. „Corporatistii” isi imagineaza atunci cand spun functionar public un functionar cu manecute si cotiere care se rasteste la ei ca au ajuns prea tarziu la ghiseu. Pentru orice roman, reforma sistemului public si debirocratizarea nu poate incepe decat printr-un progres al modului de comportament al celor care lucreaza direct cu cetatenii, de la ghisee. Grupul de lucru pentru salarizarea sectorului public trebuie sa gaseasca solutii pentru ca functionarii eficienti sa castige mai mult, nu putem cere performanta pentru salarii mizere.

Pare surprinzator dar in mediul public exista un procent de functionari care au profilul de eficienta similar cu al celor mai buni din coporatii, doar ca nu au fost recrutati de privat inca din cauza paradigmelor existente in piata de HR”, a mai aratat Codrin Scutaru, secretar de statin Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Related posts

Adrian Nastase cere Guvernului sa inaspreasca pedepsele pentru violul in grup

Lucy Ionesco

Motiunea de cenzura ar intruni voturile necesare pentru a trece in Parlament. Georgian Pop se intoarce in PSD

Lucy Ionesco

PSD are conturile blocate si nu poate depune listele electorale pentru alegeri

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult