Codrin Scutaru: Prejudecatile care ne-au tinut ani la randul captivi nu isi mai au locul in Romania
Politica

Codrin Scutaru: Firmele din Romania vor trebui sa se alature Aliantei Europene pentru Ucenicii, daca vrem ca rata somajului sa scada

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, s-a aflat zilele acestea la Riga, in Letonia, unde a participat la o reuniune organizata de presedintia letona a Consiliului UE, la care au participat ministrii responsabili pentru educatie si formare profesionala, partenerii sociali europeni si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Oficialul roman a facut referire, intr-un comunicat transmis la redactie, la importanta programelor de ucenicie pentru tinerii romani, explicand ca firmele din Romania vor trebui convinse sa se alature Aliantei Europene pentru Ucenicii, astfel incat tinerii sa aiba acces la locuri de munca de calitate.

„Va trebui sa convingem cat mai multe firme din Romania sa se alature Aliantei Europene pentru Ucenicii, astfel incat sa sprijinim tinerii nostri sa aiba acces la locuri de munca de calitate. Particip timp de 2 zile la Riga, la o reuniune organizata de presedintia letona a Consiliului UE, la care sunt prezenti ministrii responsabili pentru educatie si formare profesionala, partenerii sociali europeni si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Codrin Scutaru, despre scaderea alocatiilor copiilor romani din Austria: Astfel de masuri sunt exagerate si discriminatorii

Cu totii au subliniat inca o data importanta programelor de ucenicie, pe care noi va trebui sa insistam mai mult in perioada urmatoare, si cum ii ajuta acestea pe tineri sa dobandeasca competentele necesare pentru a avea succes in gasirea unui loc de munca”, a declarat secretarul de stat.

Codrin Scutaru a adaugat ca trebuie acordata o mai mare importanta parteneriatului dintre firmele romanesti si Alianta Europeana pentru Ucenicii, daca vrem ca rata somajului in randul tinerilor sa scada.

„Pana astazi, firme importante, cu renume din Europa au aderat la Alianta europeana pentru ucenicii, coordonata de Comisia Europeana, si s-au angajat sa ofere ucenicii mai numeroase pentru tineri. Sunt placut surprins ca la Riga au fost luate in aceste 2 zile noi angajamente in acest sens, astfel ca, in total, intreprinderile vor pune la dispozitia tinerilor 140.000 de ucenicii si oportunitati de formare.

Cred ca trebuie sa acordam mai multa importanta acestui tip de parteneriat propus prin Alianta Europeana pentru ucenicii pentru ca scopul sau este de a ajuta la combaterea somajului in randul tinerilor, prin imbunatatirea calitatii si ofertei de ucenicii pe intreg teritoriul UE. Sa nu uitam ca la nivelul Uniunii Europene, somajul in randul tinerilor reprezinta o problema grava: aproximativ 1 din 5 tineri nu isi poate gasi un loc de munca, iar 7,5 milioane de tineri nu lucreaza si nu urmeaza studii sau cursuri de formare profesionala”, a mai spus Codrin Scutaru.

Codrin Scutaru: Legea familiei va integra populatia varstnica in viata activa a societatii

Alianta Europeana pentru Ucenicii a fost creata la 2 iulie 2013, la Leizpig (Germania), printr-o declaratie comuna a presedintiei UE, a Comisiei Europene si a partenerilor sociali europeni, urmata de o declaratie a Consiliului si de angajamente individuale privind urmatoarele etape necesare pentru sporirea cantitatii, a calitatii si a ofertei de ucenicii din partea tarilor UE.Alianta reuneste autoritati publice, camere de comert, industrie si artizanat, intreprinderi, parteneri, sociali, furnizori de educatie si formare, regiuni, organizatii de tineret si organizatii non-profit, grupuri de reflectie si institute de cercetare, cu scopul de a promova programele de ucenicii si initiativele in acest domeniu din intreaga Europa.in total, dupa aderarea de astazi a Italiei si a Republicii Cehe, 26 de state membre ale UE si-au asumat deja angajamente nationale. De asemenea, Alianta a primit astazi noi adeziuni din partea unor tari AELS (Norvegia si Elvetia) si a unor tari candidate (Albania, Muntenegru si Turcia).

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.   

Stiri pe aceeasi tema

Daniel Gheorghe (PNL): Singura sansa a Basarabiei este Unirea cu Romania

Cristiana Petrariu Bota

Dosarul privind coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, preluat de Parchet. Procurorul General ar fi folosit si el coloana oficiala de 600 de ori, cu acordul lui Oprea

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Tudor Popescu: Democrati vopsiti gen Basescu nu concep ideea ca vinovatii pentru catastrofa araba sunt Al Assad, Mubarak si Gaddafi

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult