Codrin Scutaru: Guvernul nu va permite cetatenilor sai care lucrează în Marea Britanie să fie stigmatizați
Politica

Codrin Scutaru: Guvernul nu va permite romanilor care lucreaza in Marea Britanie sa fie stigmatizati

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a reactionat la documentarul difuzat de postul de televiziune Channel 4, care prezinta fata mai putin placuta a unor romani din regat, precizand ca Guvernul roman nu va permite cetatenilor sai care lucreaza in Marea Britanie sa fie stigmatizati. Scutaru isi exprima opozitia fata de orice atitudine care ii trateaza pe romani ca pe un infractor virtual, cum a fost cazul in cadrul primului episod al documentarului difuzat de Channel 4 „Vin romanii „, insa subliniaza totodata ca autoritatile romane au propria politica de toleranta zero fata de acei romani care incalca legea britanica sau incearca sa obtina beneficii sociale necuvenite.

HotWeek.ro va prezinta mai jos reactia lui Codrin Scutaru la documentarul difuzat de Channel 4 intitulat „Vin romanii”:

„Oriunde ar trăi în Europa, cetățenii români trebuie să știe că Guvernul lor nu va tolera nici un abuz asupra drepturilor lor sau asupra legislației europeane actuale. De aceea, am dori să ne exprimăm opoziția noastră totală pentru orice atitudine care tratează orice român ca pe un infractor virtual, cum a fost cazul în cadrul primului episod al documentarului difuzat de Channel 4 „Vin românii „. Mulți români lucrează pe pământ britanic; ei îşi câştigă salariile şi îşi plăteasc impozitele. Prin urmare ei trebuie să fie respectaţi în mod corespunzător.

Te-ar putea interesa si: Codrin Scutaru: Modificarile la Codul muncii, rezultatul bunei cooperari intre Guvern si Parlament. Salariatul are dreptul la propria viata personala

Românii care lucrează în Regatul Unit trebuie să știe că sunt respectaţi de către autoritățile naționale și protejaţi de legislația europeană. Știm că a trăi departe de copiii și familiile lor le face viața mai dificilă astfel că ultimul lucru pe care suntem dispuși să-l acceptăm este ca ei să fie umiliţi și timoraţi de atitudini învechite. Cu toate astea, guvernul român are, de asemenea, propria politică de toleranță zero față de acei români care încalcă legea britanică sau încearcă să obțină beneficii sociale necuvenite.

Sperăm că Guvernul britanic, cu care avem relații excelente, va aprofunda și extinde colaborarea cu autoritățile române, în special în acest domeniu, precum și în toate aspectele legate de libertatea de circulație, după cum se menționează și prevede în legislația europeană și națională.

În același timp, cetățenii români care fac parte din comunitatea de romi și vin să lucreze cinstit în orice stat membru al UE sunt cetățeni europeni. Ca atare, ei au aceleași drepturi ca orice alt cetățean european. Nu exista cetățeni europeni de mâna întâi și cetățeni europeni de mâna a doua.

Lordul Beveridge a scris în celebrul său raport din 1942 privind Asigurările sociale și serviciile similare, care a dus la trasarea liniilor Statului Bunăstării, că cele cinci rele uriaşe care blochează calea societății moderne către prosperitate sunt Mizeria, Ignoranţa, Dorinţa, Lenea Și Boala. Ideile lui Beveridge au fost revoluționare pentru perioada în care Europa a fost divizată de război și frică. Ele au rămas revoluționare şi astăzi, când Uniunea Europeană a devenit un model instituțional, politic și social de unitate, încredere reciprocă și justiție socială, care şi-a dovedit pe deplin capacitatea de a depăși momente cruciale și de a oferi un cadru viabil pentru pace, dreptate și succes individual.

Să nu uităm astăzi, de dragul raţiunilor conjuncturale, mesajul său generos de speranță și credință într-o societate de oameni decenţi, receptivi și muncitori, care îşi câștigă salariile, îşi plătesc impozitele și îşi construiesc viitorul împreună, pe o continent eliberat de Mizerie, Ignoranţă, Dorinţă, Lene și Boală.

Dr. Codrin Scutaru
Secretar de stat
Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice
Guvernul României”.

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea despre Ponta: Nu pleaca din PSD, nu-si face alt partid, fundatia e o actiune pe care o sprijin

Cristiana Petrariu Bota

Incredibil la TV! Un liberal si-a schimbat parerea pe Codul Fiscal dupa ce a primit mesaj de la partid

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis s-a intalnit la Cotroceni cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult