Codrin Scutaru: Fii autentic! Nu trebuie sa postezi pe Facebook cat de tare te-ai schimbat fata de anul trecut
Politica

Codrin Scutaru, la aniversarea a 135 de ani de relatii diplomatice cu SUA: Avem nevoie sa lucram impreuna pentru a invinge provocarile

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, saluta celebrarea, la data de 14 iunie 2015, a 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice cu Statele Unite ale Americii. Mesajul de libertate si speranta al Americii pentru popoarele oprimate ale Estului european a putut traversa Cortina de Fier si a facut posibile schimbarile fundamentale din 1989, subliniaza Codrin Scutaru in mesajul sau, completand ca, mai mult ca oricand, avem nevoie sa lucram impreuna, pentru a invinge dificultatile timpului prezent si provocarile zilei de maine.

Totodata,  Codrin Scutaru puncteaza si faptul ca, in cei 135 de ani, relatia de prietenie dintre Romania si SUA nu a putut fi intrerupta niciodata, desi au fost eforturi in acest sens.

Va prezentam mai jos mesajul integral al secretarului de stat, Codrin Scutaru, cu prilejul aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice Romania – SUA.

Aniversam astazi 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Statele Unite ale Americii. De-a lungul acestui interval de timp, in ciuda vicisitudinilor istoriei, relatiile de profunda prietenie dintre tarile noastre nu au putut fi intrerupte niciodata, cu toate eforturile unei vointe politice strambe si straine de interesul nostru national. Mesajul de libertate si speranta al Americii pentru popoarele oprimate ale Estului european a putut traversa Cortina de Fier si a facut posibile, in mare masura, schimbarile fundamentale din 1989.

Iti recomandam si: România aniversează 135 de ani de relații diplomatice cu SUA. Mesaj MAE

Asemeni Parintilor Fondatori ai acestei tari tinere si energice, suntem constienti ca o societate se construieste in fiecare zi, dedicand intreaga energie si pricepere demnitatii si prosperitatii tuturor celor ce fac parte din ea. Aceasta este misiunea care ne revine noua, ca parte a unei clase politice responsabile: sa construim, in fiecare zi, o societate bazata pe echilibru si echitate, la care fiecare sa poata contribui pe masura capacitatilor sale, pentru a fi rasplatit pe masura meritelor sale.

Democratia si libertatea nu se pot construi cu jumatati de masura. Poate mai mult ca oricand, avem nevoie sa lucram impreuna, pentru a invinge dificultatile timpului prezent si provocarile zilei de maine. Mai mult ca oricand, avem nevoie, asadar, de solidaritate si responsabilitate, pentru ca puterea sa nu mai fie niciodata confiscata de o plutocratie ineficienta, ecou al unor vremuri pe care le dorim definitiv depasite.

Stiri pe aceeasi tema

Gabriel Oprea a lansat o noua varianta privind ruperea USL

Cristiana Petrariu Bota

Infringement declansat impotriva Romaniei de Comisia Europeana pentru netranspunerea Directivei 343/2016 privind prezumtia de nevinovatie in Codurile penale

Ioana Badulescu

Partidul Colectiv ia nastere la Timisoara. Initiatorul: Partidul Colectiv reprezinta reactia oamenilor la umilintele si coruptia din ultimii 26 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult