Codrin Scutaru: Legea familiei va integra populatia varstnica in viata activa a societatii
Politica

Codrin Scutaru: Legea familiei va integra populatia varstnica in viata activa a societatii

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a participat, marti, la prima Conferinta Nationala a Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu, eveniment in cadrul caruia au fost prezentate solutii privind dezvoltarea unui sistem national de servicii de ingrijire la domiciliu pentru persoanele varstnice, unitar reglementate de ministerele de resort (Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii), disponibile la nivel national si cu un cost rezonabil pentru beneficiari.

In cadrul conferintei desfasurate la Bucuresti, Codrin Scutaru a tinut sa atraga atentia ca populatia activa greseste prin faptul ca trateaza persoanele varstnice ca pe o povara si nu ca pe o resursa si a explicat ca prin Legea familiei, al carei proiect va fi depus in perioada urmatoare in Parlament, se doreste integrarea populatiei varstnice in viata activa a societatii.

„Greseala populatiei active este ca trateaza persoanele varstnice ca pe o povara, nu ca pe o resursa. Vrem sa schimbam asta printr-o lege a familiei, prin care sa integram populatia varstnica in viata activa a societatii”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii.

Afla aici detalii despre Legea familiei

Totodata, Codrin Scurtaru a precizat ca ajutorul venit din partea ONG-urilor pe acest segment este fundamental. 

„Ministerul Muncii va avea nevoie, pe viitor, de mai mult personal alocat acestei zone, fiindca ne-am bazat aproape exclusiv pe colaborarea cu organizatiile neguvernamentale”, a adaugat Codrin Scutaru

In cadrul Conferintei Nationale a Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu au fost prezentate demersurile realizate de reteaua SenioriNet (retea ONG de servicii dedicate persoanelor varstnice) privind dezvoltarea unui sistem national de servicii de ingrijire la domiciliu pentru persoanele varstnice, accesibile, de buna calitate, unitar reglementate de catre ministerele de resort (MMFPSPV, MS), disponibile pe intreg teritoriul national si cu un cost rezonabil pentru beneficiari.

La eveniment a participat si Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederatiei Elvetiei in Romania, care s-a declarat multumit de progresele facute de tara noastra in ultimii ani in domeniul socio-medical: „Sunt foarte increzator ca directia pe care am pornit impreuna este una buna si vom continua sa sprijinim demersurile de acest gen. Felicitari !”.

O noua lege dedicata protectiei familiei va intra in dezbatere in Parlament, in perioada urmatoare, proiectul fiind propus de Codrin Scutaru, secretar de stat in Ministerul Muncii. Legea familiei isi propune sa unifice prevederile legale in baza carora se acorda acum alocatii, ajutoare sau alte drepturi unei familii.

Noul proiect armonizeaza actualele prevederi legale care se refera la dezvoltarea familiei si asistenta sociala.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

Adrian Nastase: Victor Ponta nu mai seamana cu Nicolae Titulescu

Cristiana Petrariu Bota

Dizolvarea Parlamentului si alegerile anticipate, mandatul cu care PNL va merge la consultarile de la Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota

Adrian Tolea, ales presedinte al CJ Arad in regim de interimat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult