24.5 C
România
1 octombrie 2022
Codrin Scutaru: Modificarile la Codul muncii, rezultatul bunei cooperari intre Guvern si Parlament. Salariatul are dreptul la propria viata personala
Politica

Codrin Scutaru, mesaj de Ziua Europei: Sa ne amintim in Romania de valorile europene care ne-au adus in momentul integrarii

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a transmis un mesaj, sambata, de Ziua Europei. „Astăzi, de Ziua Europei, trebuie să ne amintim în România de valorile europene care ne-au adus în momentul integrării în Uniunea Europeană, alături de alte state puternice din Europa. (…) Românii trebuie să știe că ne luptăm ca autorități, zi de zi, pentru a fi respectați în Europa și în lume”, transmite Codrin Scutaru, in mesajul sau.

„Europa Unită în diversitate înseamnă spațiul democrației, libertății și al respectării drepturilor omului”, completeaza oficialul din Ministerul Muncii.

HotWeek.ro va prezinta mai jos mesajul integral al secretarului de stat Codrin Scutaru, cu prilejul Zilei Europei, sarbatorita de Romania si toate tarile membre UE in data de 9 mai.

Astăzi, de Ziua Europei, cred că trebuie să ne amintim în România de valorile europene care ne-au adus în momentul integrării în Uniunea Europeană, alături de alte state puternice din Europa. Suntem în Uniunea Europeană, stat membru cu drepturi depline, și avem șansa să creștem și mai mult, ca economie și societate, pentru a avea locul pe care-l merităm în Europa.

Românii trebuie să știe că ne luptăm ca autorități, zi de zi, pentru a fi respectați în Europa și în lume. Nu există cetățeni europeni de mâna întâi și cetățeni europeni de mâna a doua. Suntem astăzi un stat puternic, care are o creștere economică semnificativă și care poate asigura în timp românilor o calitate a vieții similară altor țări dezvoltate din UE.

Evoluțiile regionale din vecinătatea estică a UE ne obligă astăzi mai mult ca oricând să fim uniți. România are o singură cale de politică externă: calea europeană și transatlantică. Acest drum pe care am pornit presupune să continuăm să ne consolidăm democrația și valorile statului de drept și să avem o Românie europeană în care fiecare roman să simtă că are o calității a vieții mai bună.

Europa Unită în diversitate înseamnă spațiul democrației, libertății și al respectării drepturilor omului. Trebuie să ne pronunţăm ferm împotriva tendinţelor populiste sau xenofobe, care, prin natura lor, constituie negarea însăşi a proiectului european şi a valorilor sale fondatoare. Există din păcate tendinţe de reconsiderare a celor patru libertăţi fundamentale ale Uniunii, în special a libertăţii de mişcare a cetăţenilor europeni. Aceasta este una dintre principalele reuşite ale proiectului european, pe care trebuie să-l apărăm cu toţii, conform Tratatelor.

Codrin Scutaru
Sociolog, Vicepreședinte PC, Secretar de stat – MMFPSPV

Related posts

Iohannis i-a decorat pe Adrian Rugina si Claudiu Petre cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler

Lucy Ionesco

Victor Ponta: Nepromulgarea bugetului de stat pe 2014 va duce la blocaj bugetar

Bogdan

Ponta: Romania are crestere economica si poate investi in Republica Moldova

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult