Politica

Codrin Scutaru, reactie la postarea lui Viktor Orban: Este inacceptabila promovarea unor simboluri contrare Tratatului din 1996

Vicepresedintele ALDE, Codrin Scutaru, a reactionat, duminica, la simbolurile postate de premierul Ungariei, Viktor Orban, pe pagina sa de Facebook, referitoare la Tinutul Secuiesc si Ungaria Mare. Codrin Scutaru considera inacceptabila promovarea de catre premierul Ungariei a unor simboluri contrare Tratatului de intelegere si buna vecinatate semnat in 1996 intre Romania si Ungaria, amintind ca orgoliile fara sens si manipularea ne-au facut rau in trecut. 

„Este absolut inacceptabila promovarea de catre premierul ungar pe Facebook a unor simboluri contrare spiritului Tratatului de intelegere, cooperare si buna vecinatate dintre Romania si Republica Ungara din 1996 si Declaratiei privind cooperarea si parteneriatul strategic romano-ungar pentru Europa din 2002”, a declarat Codrin Scutaru intr-un comunicat transmis la redactie.

Citeste si: Viktor Orban a postat pe Facebook simboluri ale asa-numitului Tinut Secuiesc si Ungariei mari

„Ieri Viktor Orban vorbea de eficientizarea relatiei romano-ungare si restabilirea unui climat de incredere si azi posteaza in mod nefericit altceva. Pentu ca relatia bilaterala din tarile noastre sa fie una corecta trebuie sa ne respectam reciproc ordinea constitutionala si prevederile documentelor diplomatice care reprezinta angajamente comune de la care nu se face rabat pentru a capitaliza politic”, mai sustine Codrin Scutaru.

Vicepresedintele ALDE a tinut sa sublinieze ca”orgoliile fara sens si manipularea ne-au facut rau in trecut” si a completat ca „este timpul ca tarile vecine Romania si Ungaria sa isi depaseasca circumstantele si sa nu mai discutam de ancorari retrograde in trecut”

„Sa ne amintim ca suntem ambele tari, Romania si Ungaria, state membre ale Uniunii Europene si aliati in cadrul NATO. Sa luptam pentru ce ne uneste si nu pentru ce ne separa”, incheie Codrin Scutaru.

Stiri pe aceeasi tema

Elena Udrea il ataca pe Victor Ponta: Palatul Victoria si Jilava au acelasi discurs

Victor Ponta: PDL-istul Cezar Preda ii da note de liberalism lui Crin Antonescu. Trist!

Cristiana Petrariu Bota

Legea darii in plata, trimisa la reexaminare de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult