Politica

Codul de Procedura Penala, modificat prin OUG in sedinta de Guvern

In sedinta de Guvern de miercuri, premierul Victor Ponta a adoptat ordonanta de urgenta pentru luarea unor masuri de implementare necesare aplicarii Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala. Desi nu figura pe ordinea de zi a sedintei, remisa presei in cursul diminetii intr-un comunicat, totusi modificarea s-a facut prin OUG.

Ulterior, Ministerul Justitiei a transmis un comunicat de presa in care explica care sunt modificarile aduse prin ordonanta data de Guvern miercuri. „In materie penala si procesual-penala, modificarile legislative propuse au in vedere necesitatea eliminarii unor inadvertente si clarificarii unor proceduri”, se arata in comunicatul Ministerului de Justitie.

Astfel, modificarile sunt facute ca urmare a propunerilor inaintate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ministerul Public si Consiliul Superior al Magistraturii.

Vezi aici ce prevede noul Cod Penal

Tot joi, Guvernul a aprobat si un proiect de lege continand propuneri formulate de aceleasi institutii, pentru care insa „Executivul a apreciat ca este nevoie de o dezbatere parlamentara de natura a identifica acele solutii care sa inlature eventuale interpretari diferite”, potrivit comunicatului.

Astfel cererile procurorilor DNA si a magistratilor ICCJ si CSM pentru reintroducerea prevederilor care le permit sa poata supraveghea cu mijloace tehnice suspectii nu au fost introduse in Ordonanta de Urgenta.

Premierul Victor Ponta a anuntat de altfel miercuri, la inceputul sedintei de guvern, cum vor arata cele doua documente.

„Ceea ce este absolut urgent tine de bucataria interna a sistemului de justitie. Sunt absolut de acord si vom adopta prin Ordonanta de Urgenta (…) Sunt insa numai propuneri venite de la CSM, Ministerul Justitiei si Inalta Curte. Celelalte subiecte le facem proiect de lege”, a declarat premierul Ponta, adaugand ca Parlamentul va decide referitor la ele, in baza unor dezbateri deschise.

Articole asemănătoare

Renate Weber, europarlamentar ALDE, critica serviciile de informatii: Un fel de Cooperativa Munca in Zadar

Bogdan

PC si PLR vor semna vineri protocolul de fuziune

Lucy Ionesco

Iohannis, mesaj de Paste: Hristos a Inviat din suflet, fie ca Invierea Domnului sa va gaseasca in pace

Lucy Ionesco