9.1 C
România
27 noiembrie 2021
NOUL COD RUTIER 2015: Fara PERMIS AUTO pentru soferii care nu au 8 clase
Social

Codul Rutier se schimba incepand de vineri pe baza OUG nr.41/2016

Codul Rutier va suferi cateva modificari incepand de vineri, 30 iunie 2017. Schimbarile vizeaza in principal modul de desfasurare al examenului auto. Conform modificarilor din Codul Rutier, proba teoretica si proba practica a examenului urmeaza sa fie inregistrate video.

Sunt modificari stabilite de Guvernul Romaniei inca din urma cu un an de zile si au ca principal scop asigurarea si verificarea legalitatii examenului pentru luarea permisului auto.

Guvernul a dat in luna iunie 2016 Ordonanta de Urgenta numarul 41 care stabilea unele masuri simplificate la nivelul administratiei publice centrale dar si modificarea si completarea unor acte normative.

Concret, modificarile respective vor aparea la prevederile Codului rutier despre sustinerea examenului auto.

Astfel, incepand de vineri, proba teoretica a examenului pentru obtinerea permisului auto va fi inregistrata video, iar proba practica va fi inregistrata audio-video. Aceasta schimbare era necesara in conditiile in care se doreste asigurarea si verificarea legalitatii examenului auto.

„Pentru asigurarea si verificarea legalitatii examenului de obtinere a permisului de conducere, modul de desfasurare a probei teoretice se inregistreaza video, iar in cazul probei practice atat video, cat si audio, cu sisteme tehnice de monitorizare”, va dispune Codul rutier de la data de 30 iunie 2017.

Stiri pe aceeasi tema

Iasi, un Silicon Valley al Romaniei? Ce optiuni au studentii la terminarea facultatii

Cristiana Petrariu Bota

Cutremur in Romania de 5,8 pe scara Richter. Seismul s-a resimtit in Bucuresti si Chisinau, o replica s-a inregistrat doua ore mai tarziu

Ioana Badulescu

SONDAJ INSCOP: Romanii se considera cetateni europeni mai mult ca oricand

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult