Codul Rutier se schimba. Masinile de politie cu radar vor fi semnalizate prin panouri cu 500 - 1000 de metri inainte
Social

Codul Rutier se schimba. Masinile de politie cu radar vor fi semnalizate prin panouri cu 500 – 1000 de metri inainte

Politia nu-si va mai putea amplasa radarele fara sa le semnalizeze. Comisia juridica si Comisia de transporturi din Camera Deputaţilor au dat aviz pozitiv, marţi, pentru proiectul de lege privind modificarea art. 109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500-1.000 de metri înainte. Legea mai prevede și interzicerea radarelor care nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Florin Roman, susţine că radarele trebuie semnalizate la fel cum se face în toate ţările civilizate, iar măsurile asemănătoare în alte ţări au dus la scăderea numărului de decese în accidentele rutiere, potrivit Romania Libera.

Astfel, proiectul își propune modifică articolul 109 din Codul Rutier. Noile prevederi arată că maşinile dotate cu radar nu vor mai putea staţiona decât la 500-1000 de metri distanţă faţă de locurile unde vor fi implementate panouri de atenţionare, pe acelaşi sens de mers.

Panoul care va atenţiona existenţa maşinilor cu radare vor trebui montate de administratorii drumurilor, la cererea poliţistului, potrivit Mediafax.ro.

Alte schimbări aduse Codului rutier, în Comisia juridică a Camerei, arată că maşinile de poliţie trebuie să aibă la vedere inscripţionate pe maşini semnele Poliţiei Rutiere, dar şi că dispozitivele radar de tip pistol nu vor mai putea fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de poliţie.

 

Stiri pe aceeasi tema

OUG pe legile justitiei a fost adoptata de Guvern. Ministrul Justitiei nu a mers la Comisia de la Venetia pentru a cere aprobare

Ioana Badulescu

Kovesi a fost delegata de Augustin Lazar de la DIICOT Sibiu la Parchetul General, in functia de procuror

Ioana Badulescu

Avocatul Poporului va ataca la Curtea Constitutionala ordonantele de modificare a legislatiei penale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult