Amnistie fiscala. Pe cine favorizeaza masura PSD, cand principalul datornic la stat este chiar statul?
Economie

Coface trage un semnal de alarma: Numarul firmelor desfiintate, dublu fata de cel al firmelor nou infiintate

O analiza Coface Romania arata ca, desi economia creste, companiile care se desfiinteaza sunt in numar dublu fata de cele nou infiintate. In primele sase luni ale anului s-au infiintat 41.000 de SRL-uri, dar s-au desfiintat 96.000 de fime, ceea ce inseamna ca ritmul de crestere al numarului de firme care isi intrerup activi­ta­tea sau intra in insolventa a fost de aproape doua ori mai mare decat al firmelor nou infiintate.

Aceste date vin pe fondul unei economii care se indreapta in acest an spre un avans de 5%, cel mai bun din Uniunea Europeana. Analiza Coface, citata de Ziarul Financiar, releva ca raportul in-out, respectiv suflu nou in mediul privat versus companii care au pus stop activitatii a ramas extrem de ridicat, a doua cea mai mare valoare dupa 2013.

Iancu Guda, service director in cadrul Coface, a explicat ca raportul in-out este mai bun decat in anul 2013, insa a subliniat ca este departe de nivelul precriza, respectiv anul 2008.

„In pofida cresterii numarului de companii nou infiintate cu 26%, un nivel record pentru ultimii cinci ani, numarul de companii care isi incetează activitatea ramane in continuare mai mare. Da, raportul in-out este mai bun decat in anul de varf 2013, insa este departe de nivelul precriza, respectiv anul 2008“, a declarat Iancu Guda.

Poti citi si: Mugur Isarescu: Riscurile nu au fost niciodata atat de mari, pot urma corectii dureroase

Accizele la carburanti si nivelul TVA vor scadea de la 1 ianuarie 2017

Zece sfaturi de la americani pe care orice afacerist trebuie sa le stie pentru a avea succes

Stiri pe aceeasi tema

Statistica: Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%

Cristiana Petrariu Bota

O noua politie va opera in Romania! Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate se va ocupa de recuperarea prejudiciilor

Cristiana Petrariu Bota

RCA 2015: Cinci firme de asigurari vor modifica tarifele pentru politele RCA

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult