Coface trage un semnal de alarma: Numarul firmelor desfiintate, dublu fata de cel al firmelor nou infiintate

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota octombrie 31, 2016 12:57

Coface trage un semnal de alarma: Numarul firmelor desfiintate, dublu fata de cel al firmelor nou infiintate

O analiza Coface Romania arata ca, desi economia creste, companiile care se desfiinteaza sunt in numar dublu fata de cele nou infiintate. In primele sase luni ale anului s-au infiintat 41.000 de SRL-uri, dar s-au desfiintat 96.000 de fime, ceea ce inseamna ca ritmul de crestere al numarului de firme care isi intrerup activi­ta­tea sau intra in insolventa a fost de aproape doua ori mai mare decat al firmelor nou infiintate.

Aceste date vin pe fondul unei economii care se indreapta in acest an spre un avans de 5%, cel mai bun din Uniunea Europeana. Analiza Coface, citata de Ziarul Financiar, releva ca raportul in-out, respectiv suflu nou in mediul privat versus companii care au pus stop activitatii a ramas extrem de ridicat, a doua cea mai mare valoare dupa 2013.

Iancu Guda, service director in cadrul Coface, a explicat ca raportul in-out este mai bun decat in anul 2013, insa a subliniat ca este departe de nivelul precriza, respectiv anul 2008.

„In pofida cresterii numarului de companii nou infiintate cu 26%, un nivel record pentru ultimii cinci ani, numarul de companii care isi incetează activitatea ramane in continuare mai mare. Da, raportul in-out este mai bun decat in anul de varf 2013, insa este departe de nivelul precriza, respectiv anul 2008“, a declarat Iancu Guda.

Poti citi si: Mugur Isarescu: Riscurile nu au fost niciodata atat de mari, pot urma corectii dureroase

Accizele la carburanti si nivelul TVA vor scadea de la 1 ianuarie 2017

Zece sfaturi de la americani pe care orice afacerist trebuie sa le stie pentru a avea succes

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.