Incendiu in clubul Colectiv din Bucuresti
Social

COLECTIV: 17 raniti vor fi transportati in spitale din Belgia si Olanda cu avioane militare

Ministerul Apararii Nationale (MApN) informeaza ca 17 pacienti raniti in incendiul produs in urma cu o saptamana in clubul Colectiv vor fi transportati in aceasta noapte in spitale din Olanda si Belgia cu avioane militare. Astfel, doua avioane militare C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane vor transporta in aceasta noapte 17 pacienti raniti in incendiul din Colectiv.

In Olanda vor fi transferati noua pacienti, dintre care sase ventilati, iar in Belgia vor fi trimisi opt pacienti, dintre care trei ventilati.

Premierul interimar Sorin Campeanu a declarat la randul sau, tot vineri, ca autoritatile vor deconta cheltuielile de tratament cazurile tratate in exterior, suma putand ajunge la 100.000 – 150.000 de euro de persoana.

Bogdan Molesag (Bobo), bateristul de la Up To Eleven, a devenit constient, dupa arsurile suferite in club Colectiv

Campeanu a precizat ca raman internate 127 persoane, iar multe sunt inca in stare grava. Mai mult decat atat, exista riscul revenirii unora dintre pacientii externati cu probleme la nivelul cailor aeriene.

„Vom deconta cheltuielile de tratament pentru acele cazuri care vor fi tratate in exterior”, a precizat Campeanu, adaugand ca „si-au manifestat disponibilitatea pentru preluare: Olanda, Belgia, Israel, Germania, Franta si exista si tratative cu Marea Britanie”.

INCENDIU COLECTIV. Paul Gancea, actionar al clubului, audiat la DNA

„Maine dimineata va pleca probbail un avion militar cu 8 pacienti catre Olanda. Maine dupa-amiaza exista posibilitatea ca alti 8 sa fie selectionati pentru a fi tratati in Belgia”, a mai declarat Campeanu, adaugand ca selectia se face de catre o comisie din care fac parte si medicii din tarile care vor prelua cazurile.

Cheltuielile pot fi decontate din fondul de rezerva al Guvernului sau de la Casa de Asigurari, iar suma poate ajunge la 100.000, 150.000 de euro de persoana.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Miere autentica vs miere falsificata. Afla cum recunosti mierea de calitate!

Delia Ion

Academia Romana propune simplificarea programelor scolare la toate materiile si elaborarea unor manuale coerente

Cristiana Petrariu Bota

Legea pensiilor se modifica. Persoanele care au lucrat in conditii deosebite se vor putea pensiona mai repede

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult