COLECTIV: Ministrul Sanatatii propune decorarea medicilor implicati in tratarea ranitilor din Colectiv

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 13, 2015 16:37

COLECTIV: Ministrul Sanatatii propune decorarea medicilor implicati in tratarea ranitilor din Colectiv

Medicii implicati in tratarea ranitilor din clubul Colectiv ar putea fi decorati de presedintele Klaus Iohannis. Asta dupa ce ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a transmis presedintelui Iohannis, propunerea de decorare a echipelor manageriale care au depus eforturi pentru salvarea celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv.

“Devotamentul cu care acestia au luptat clipa de clipa pentru vietile celor raniti in tragedia de la Colectiv si faptul ca, nu au pregetat cu nimic pentru a asigura pacientilor toate conditiile, au contribuit la salvarea a zeci de vieti. De asemenea, acesti medici si manageri au aratat ca sistemul medical din Romania este pe drumul cel bun. Ii asigur de toata stima si pretuirea mea pe toti medicii si asistentele, personalul auxiliar, care au luptat alaturi de noi in aceste zile grele pentru noi toti”, a declarat Banicioiu, citat intr-un comunicat de presa.

BILANT COLECTIV. 55 de morti, inca un pacient a murit

De asemenea, in propunerea de decorare transmisa Presedintelui, ministrul Sanatatii a solicitat si decorarea membrilor Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Sanatatii, care zi si noapte au oferit informatii si sprijin tuturor celor implicati in efortul de salvare a celor raniti in tragedia de la clubul Colectiv, se mai scrie in comunicat.

Presedintele Klaus Iohannis a decorat miercuri cu ordinul “Meritul Sanitar” in grad de ofiter mai multi medici si asistenti medicali SMURD, din mai multe centre ale Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din tara.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.