Stiri locale

Colegiul de Informatica din Piatra Neamt, premiat la Bruxelles pentru promovarea educatiei antreprenoriale

Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt a fost premiat, joi, la Parlamentul European de la Bruxelles pentru promovarea educatiei antreprenoriale. 11 scoli din 11 state europene, printre care si Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt, au primit premiul „Scoala antreprenoriala 2015” (The Entrepreneurial School Award), in cadrul unei ceremonii ce a avut loc ieri la sediul Parlamentului European (PE) din Bruxelles. Distinctiile au fost acordate de organizatia Junior Achievement (JA) Europe in urma unei evaluari, realizate la nivel national si european, a celor mai bune unitati de invatamant in domeniul educatiei antreprenoriale.

Liceele au fost selectate in baza mai multor criterii, precum includerea unei viziuni si a unei strategii in procesul de educatie antreprenoriala, alocarea de resurse specifice, formarea profesorilor sau implicarea comunitatii locale si a sectorului de business. Aceste criterii urmaresc obiectivele Europa 2020 – Strategia de dezvoltare a Uniunii Europene, ce isi propune sa creasca inovarea si creativitatea, inclusiv prin antreprenoriat, la toate nivelurile de educatie si training.

„Este un premiu care ne onoreaza, dar ne si obliga sa promovam valorile, spiritul inovator antreprenorial si, nu in ultimul rand, bunele practici insusite de la colegii europeni. Misiunea organizatiei noastre este sa cream cetateni europeni, competitivi pe piata muncii, sa dezvoltam aptitudini pentru angajare si mai ales spiritul inovator specific mentalitatii antreprenoriale. Facem asta prin proiecte si parteneriate nationale si internationale in medii educationale si de afaceri. Prin ele dezvoltam competente profesionale IT, de cetatenie activa, de comunicare si leadership.”, a spus Daniela Neamtu, directoarea Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt.

Liceul a fost nominalizat in competitia europeana datorita participarii in programele educationale implementate gratuit de organizatia JA Romania si a initiativelor de promovare a antreprenoriatului.

Ceremonia de premiere a avut loc in prezenta mai multor membri ai PE, oficiali ai Comisiei Europene si consiliul director al JA Europe. Au fost premiate 11 scoli din Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia si Marea Britanie. Ceremonia a fost gazduita de Michaela Sojdrova, membra a PE.

„Sprijinul Parlamentului European reprezinta o resursa cheie pentru educatia antreprenoriala in Europa, avand in vedere publicarea raportului <<Promovarea antreprenoriatului in randul tinerilor prin educatie si training>>, ce solicita statelor membre UE ca, impreuna cu autoritatile regionale si locale, sa incurajeze si sa sustina initiativele de promovare a culturii antreprenoriale in randul tinerilor”, a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.

Reprezentantii Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt considera ca educatia antreprenoriala inseamna nu numai pregatirea pentru a administra o companie, ci si modul in care pot fi dezvoltate abilitati si cunostinte antreprenoriale ce ajuta tinerii sa-si puna ideile in practica. Conducerea liceului promoveaza educatia antreprenoriala, integrand-o in procesul didactic la nivelul tuturor materiilor. Rezultatele acestor masuri sunt evaluate prin testari periodice.

Stiri pe aceeasi tema

Acident intre Brasov si Sighisoara, pe DN 13 in zona Padurea Bogatii. Doi oameni au murit

Cristiana Petrariu Bota

Constantin Hogea, primarul din Tulcea, trimis in judecata in arest la domiciliu

Cristiana Petrariu Bota

Tren deraiat in statia Letca, intre Dej si Jibou, 10 vagoane au sarit de pe sine

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult