7.9 C
România
26 septembrie 2021
Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, vizat de scandal. Un subofiter a vandalizat dormitorul elevilor
Stiri locale

Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, vizat de scandal. Un subofiter a vandalizat dormitorul elevilor

Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia este vizat de un scandal fara precedent. Un subofiter, care ocupa functia de administrator de companie la Colegiul Militar din Alba Iulia, a devastat dormitorul elevilor, suparat ca acestia nu erau in clasa. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Alba a demarat o ancheta la institutia de invatamant, fiind cercetate imprejurarile producerii incidentului in care ar fi fost implicati elevi din clasa a XII-a.

In prima zi din Saptamana Altfel, administratorul de companie de la Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia ar fi devastat dormitorul elevilor. Subofiterul si-ar fi iesit din minti pentru ca nu ar fi gasit toti elevii in clasa. In incident, mobilierul si bunurile din dormitoarele tinerilor au fost rasturnate, iar hainele au fost aruncate pe jos.

Ieri, elevi de clasa a 12-a de la Colegiul Militar Mihai Viteazul ar fost tinuti incuiati in sala de cursuri sa invete. Elevii se asteptau la activitati recreative in Saptamana Altfel, nu la teste. Inspectorii scolari au luat legatura cu administratorul de companie.

MApN va elabora Strategia Militara a Romaniei

ISJ va monitoriza respectarea programului, iar un inspector scolar a inceput o ancheta la Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia. De precizat insa ca doar comandantul colegiului l-ar putea sanctiona pe administrator, deoarece este cadru militar.

Ce spun reprezentantii Colegiului Militar din Alba

În replică, reprezentanții colegiului au transmis un comunicat de presă în care se arată că a fost dispusă de către comandantul instituției constituirea unei comisii care va cerceta împrejurările producerii celor relatate.

„Menționăm faptul că elevii din clasele a XII-a, în săptămâna ‘Școala altfel’, desfășoară activități specifice de orientare în vederea susținerii examenelor de bacalaureat și de admitere în instituțiile militare de învățământ superior, precum și cele specifice (vizite, activități sportive, de ecologizare) specifice Săptămânii ‘Școala Altfel’. Cadrele didactice și militare se preocupă permanent de asigurarea condițiilor optime de trai și de pregătire pentru toți elevii colegiului astfel încât aceștia să obțină rezultate foarte bune în procesul de învățământ’, se precizează într-un comunicat de presă.

MApN va schimba normele de recrutare si baremele de selectie in armata

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia este considerat o instituție de elită a învățământului românesc, cel mai bun de acest profil din țară, cu promovabilitate de sută la sută la Bacalaureat și cu rezultate foarte bune la admiterea în învățământul militar superior.

Înființat în 1919, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” își are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcționat inițial la Târgu Mureș, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la Timișoara și, din 1977, la Alba Iulia. Înființat la 1 noiembrie 1919 printr-un Înalt Decret Regal semnat de către regele Ferdinand, colegiul a fost desființat în 1947 din motive politice și reînființat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

În colegiu s-au pregătit 61 de promoții, însumând peste 6.300 de tineri. În cei peste 37 de ani, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei unități de învățământ.

Stiri pe aceeasi tema

Carnatii banateni asteapta sa fie degustati, astazi, la Banatul de Munte

Cristiana Petrariu Bota

Zborul Wizz Air de la Constanta spre Londra, anulat pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu

Ioana Badulescu

Crima la Spitalul de Urgenta Piatra Neamt, directoarea Anca Patriche a fost ucisa de sot cu mai multe lovituri de cutit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult