5.7 C
România
22 octombrie 2020
Life

COLINDE DE CRACIUN. Grigore Lese si ceata de colindatori din Titesti va invita la spectacolul „La portile ceriului”

Marele rapsod Grigore Leșe și ceata de colindători din Titești, jud. Vâlcea, vin la Institutul Cultural Român (ICR) luni, 19 decembrie 2016, ora 18:00, cu spectacolul de Crăciun „La porțile ceriului”. Programul include cântece de stea, colinde și alte muzici din repertoriul tradițional al sărbătorilor de iarnă, special alese pentru ca în seara în care „se deschid cerurile” locul să fie curat, timpul bun și sufletul primenit.

„Pentru mine, proiectul La porțile ceriului a reprezentat o prioritate. Timp de șapte ani s-a confundat cu viața mea, m-a definit, mi-a ordonat munca. Pentru incursiunile în teren, am anulat concerte, înregistrări, prelegeri și cursuri academice. împreună cu echipa cu care am lucrat, uneori în condiții vitrege, speram ca fiecare episod să fie o sărbătoare a spiritului, o poveste despre identitate și mitologie personală, despre satul tradițional încă viu, despre delimitarea prin cântec a locului nostru în lume.

Țăranul, atunci când povestește, horește, joacă, transmite o solemnitate care nu ține de gust, de modă sau de un spațiu geografic anume, ci de rosturile adânci ale vieții. Prin aceste documentare, avem cheile rânduielii românești și alfabetul rostului nostru. Putem deschide inimile oamenilor spre simplitate.

Bucurați-vă ochii și luminați-vă sufletele!”, spune Grigore Leșe. Accesul la spectacolul din Aleea Alexandru nr. 38 este liber, în limita locurilor disponibile.

Stiri pe aceeasi tema

Uite ce sexy e Monica Barladeanu. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

EUROVISION 2014: Regulament mai aspru anuntat de organizatori

Cristiana Petrariu Bota

Programul de 6 ore de munca i-ar face pe romani mai fericiti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult