11.5 C
România
3 decembrie 2021
Columna Medical Center, cel mai mare centru de reproducere umana asistata din Romania, a incheiat un parteneriat cu centrul de excelenta in tratarea endometriozei EndoInstitute
Social

Columna Medical Center, cel mai mare centru de reproducere umana asistata din Romania, a incheiat un parteneriat cu centrul de excelenta in tratarea endometriozei EndoInstitute

Columna Medical Center, cel mai mare centru de reproducere umana asistata din Romania, a incheiat un parteneriat medical cu centrul de excelenta in diagnosticarea si tratarea endometriozei EndoInstitute, cu scopul de a oferi pacientelor care sufera de aceasta afectiune acces la consultatii cu specialisti experimentati in domeniu. Endometrioza este una dintre principalele cauze ale infertilitatii feminine, afectand circa 1 din 10 femei aflate la varsta reproductiva.

Prin intermediul parteneriatului, fondatorul EndoInstitute – Dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrica – ginecologie, specializat in chirurgia endometriozei, va acorda lunar consultatii de specialitate pacientelor in cadrul Columna Medical Center. Medicul Simedrea detine o experienta vasta in abordarea cazurilor de endometrioza, fiind cunoscut la nivel national pentru interventiile chirurgicale ginecologice realizate in premiera.

“Desi este o patologie complexa si una dintre cauzele infertilitatii cu care multe femei se confrunta, endometrioza a fost, pana nu demult, ignorata sau subevaluata in Romania, din pricina lipsei de specialisti si de informatii corecte si complete. Prin acest parteneriat cu EndoInstitute ne dorim sa formam in cadrul Columna un sistem de management al endometriozei cu care sa venim in sprijinul pacientelor, sistem care sa includa de la surse de informare de specialitate, investigatii, diagnosticare, pana la recomandarea solutiilor de tratament, personalizat pentru fiecare caz in parte. Astfel, putem sustine pacientele in gestionarea acestei boli si obtinerea sarcinii mult dorite. Suntem onorati de parteneriatul cu EndoInstitute si mandri ca domnul doctor Simedrea ne-a ales drept parteneri“, a declarat Nicoleta Zamfir, CEO Columna Medical Center.

Endometrul este tesutul care captuseste uterul, iar endometrioza reprezinta cresterea anormala a celulelor endometriale in afara cavitatii uterine. Leziunile endometriale se pot regasi peste tot in cavitatea pelvina, cum ar fi la nivelul ovarelor, al trompelor uterine, peritoneului, ligamentelor utero-sacrate, fundul sacului sau la nivelul pungii Douglas.

Aproximativ 10% dintre femeile cu varsta reproductiva sunt afectate de endometrioza, echivaland cu 176 de milioane de cazuri din intreaga lume. In Romania se apreciaza ca exista in jur de 500.000 de femei care sufera de aceasta boala in diverse stadii.

Frecvent, diagnosticul este pus tarziu, atunci cand boala se afla deja in stadiu avansat, deoarece simptomele sale nu sunt usor de recunoscut de catre medici si nici de catre femei. Unul dintre cele mai frecvente semne il reprezinta durerea pelvina, manifestata atat in timpul ciclului menstrual, cat si in alte perioade ale ciclului lunar.

Desi exista mai multe teorii cu privire la mecanismele dezvoltarii afectiunii, cauzele sale sunt inca necunoscute. In ziua de astazi nu exista un test simplu care poate fi folosit pentru diagnosticarea endometriozei, insa exista cateva investigatii pe care medicul ginecolog le poate efectua sau recomanda: consultul ginecologic, ecografia transvaginala, RMN, analiza CA 125 – antigen tumoral. In prezent, cel mai eficient tratament este chirurgia laparoscopica.

Statistic, intre 30% – 40% dintre femeile diagnosticate cu endometrioza se confrunta cu probleme de infertilitate, insa acest lucru nu inseamna ca nu vor putea ramane insarcinate niciodata. Multe paciente au copii fara dificultate, iar multe altele pot ramane insarcinate cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro.

Infiintat in anul 2011, in Bucuresti, Columna Medical Center este cel mai mare centru specializat in reproducere umana asistata din Romania, cu circa 1.000 de proceduri realizate anual. Clinica detine cea mai mare echipa de specialisti in domeniu (15 specialisti), avand cea mai vasta experienta in FIV (peste 18 ani), si este singura din Romania care dispune de 4 embriologi seniori. Alaturi de tehnologia de ultima generatie si aplicand protocoalele internationale in domeniu, echipa medicala asigura pacientelor o rata de succes a procedurilor la nivelul centrelor europene de renume. In cadrul Programului National FIV/ET 2017, Columna Medical Center a obtinut o rata de succes de 61%.

Stiri pe aceeasi tema

Ce va face DNA cu tablourile confiscate de la Valcov, Simu si Eva

Cristiana Petrariu Bota

Vom avea bere mai ieftina! Un amendament care reduce TVA la berea la halba, adoptat de deputati

Cristiana Petrariu Bota

Gripa continua sa faca victime. Numarul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 32

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult