Breaking News

Comandament de urgenta la Timisoara, dupa furtuna devastatoare de duminica

Un comandament de urgenta se va desfasura, luni, la Timisoara, dupa furtuna devastatoare de duminica, soldata cu opt morti si aproape 140 de raniti. Premierul Mihai Tudose va participa, la sedinta comandamentului de urgenta. Inainte de a incepe sedinta, premierul a decis constituirea unui grup de lucru, gestionat de ANCOM, pentru realizarea unui sistem de avertizare prin intermediul telefoniei mobile.

”Sistemul «Alert» prevede avertizarea prin SMS dacă eşti în aria geografică”, au precizat surse guvernamentale. Premierul Mihai Tudose a anunţat că va începe implementarea unui sistem de alertă prin reţelele de telefonie mobilă pentru ca cetăţenii să poată primi informaţii prins sms atunci când există un pericol în zona în care se află.

Comandamentul de urgenţă de la Timişoara se va desfasura cu incepere de la ora 15.00.

Citeste si: Furtuna violenta in Romania, soldata cu 8 morti si peste 140 de raniti. Timis, cel mai afectat judet

Furtuna devastatoare de duminica a dus decesul a opt persoane, iar alte 137 au fost rănite, fiind afectate 212 localităţi din 15 judeţe, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Din cauza obiectelor sau a arborilor doborâţi de vântul puternic, s-au înregistrat 145 de victime, dintre care opt persoane au decedat, fiind vorba de un deces în judeţul Arad, două în Bistriţa-Năsăud şi cinci în judeţul Timiş, iar 137 de persoane au fost rănite, cele mai multe, respectiv 49, înregistrându-se tot în judeţul Timiş. Cei mai mulţi dintre răniţi au mers singuri la spital, după ce au fost loviţi pe timpul furtunii.

Articole asemănătoare

Pacienti din Colectiv ar fi murit din cauza infectiilor intraspitalicesti. Dezvaluiri cutremuratoare!

Lucy Ionesco

Dragnea vorbeste din nou despre suspendarea presedintelui Iohannis: Deja a stat neconstitutional de mult. Jocul cu hai sa mai citim e o bataie de joc la adresa CCR

Ioana Badulescu

Noua propunere de premier va fi facuta luni la Palatul Cotroceni. PSD: Sunt patru variante. Va fi un om corect si cinstit

Ioana Badulescu