5.1 C
România
26 noiembrie 2021
Recomandari

Combina de secerat conventionala sau neconventionala?

Alegerea unei combine nu se refera doar la puterea motorului sau la tehnologia de treierat. Trebuie sa stii sa utilizezi toate setarile diferitelor sisteme si optiuni ale combinelor de recoltat pentru a optimiza performanta, precum si calitatea paielor. De asemenea, trebuie sa tii cont si de faptul ca daca se strica ceva, sa gasesti piese de schimb pentru combine.

Masinile sunt din ce in ce mai automatizate, dar fara un sofer instruit si locuri bine organizate, zonele si calitatea muncii nu vor fi la nivelul asteptarilor agricultorilor.

Fermierii nu au toti aceleasi prioritati in ceea ce priveste calitatea si performanta terenului. Paiele trebuie conservate pentru a le facilita presarea, manipularea baloturilor si mulcirea in cladirile pentru crescatori. In schimb, producatorii de cereale cauta conservarea si proteine, combinata cu performante ridicate ale terenului.

Fermierii isi doresc, de asemenea, sa-si faca culturile profitabile cu randamente maxime de cereale. Masinile de astazi trebuie sa recolteze suprafete mai mari decat in ​​trecut intr-un timp mai scurt.

Intrebare: combina conventionala sau neconventionala?

Raspunsul nu este simplu. Constructorii au lucrat pentru a imbunatati defectiunile fiecarui sistem. Exista si masini hibride sau mixte.

Puterea masinii este esentiala doar pentru vehiculele neconventionale. Setarile treieratoarelor si ale concavei sunt foarte importante pentru fiecare tip de masina. Masinile neconventionale au parcurs un drum lung de la primele utilaje americane din anii 1970, destinate exclusiv recoltarii porumbului.

In Europa, trebuie sa recolteze atat semintele mici, cum ar fi rapita, cat si cele mari, cum ar fi porumbul. Prin urmare, producatorii proiecteaza masini cu rotor care sunt mai putin violente pe paie. Paiele sunt aproape la fel de bine conservate ca la cele conventionale, daca soferul adapteaza setarile in acest scop.

Combina de recoltat, conventionala sau nu: echipamente si optiuni de reglare

Recoltarea incepe la bara de taiere. Aceasta include elemente care trebuie reglate: inaltimea surubului, pozitia, mulineta si piepteni. Aceste setari permit transportorului sa fie alimentat uniform pe toata latimea, pentru un strat uniform si omogen care este usor de treierat.

Reglarea vitezei si a distantei concave nu sunt suficiente. Distanta dintre fire este importanta. Pentru sistemele cu rotor, este foarte important sa se regleze corect concavul pentru cereale si distanta pentru paie.

Utilizarea conditiilor climatice si plantele

In timpul zilei, conditiile de umiditate modifica comportamentul culturilor din inima utilajelor. Daca fermierul cauta performanta pe teren si paiele sunt mai putin importante, trebuie sa lucrezi cat mai mult dupa-amiaza. Pentru a mentine paiul in volum si nu rupt, dimpotriva, este necesar sa se lucreze dimineata sau seara. In functie de varietate, setarile dau rezultate diferite.

Prin urmare, nu este suficient sa cunosti parcelele de recoltat. In planificarea terenurilor in amonte, este interesant de stiut daca fermierul doreste sau nu sa-si pastreze paiele, precum si varietatea acestora.

Stiri pe aceeasi tema

Cum trebuie montata o pompa de apa submersibila?

Armonie fără compromisuri: cum mascăm detaliile deranjante care dezechilibrează povestea amenajării

Tratamente faciale profesionale – cea mai eficienta solutie pentru tenul gras

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult