Cometa ISON se va apropia cel mai mult de Soare pe 28 noiembrie

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 25, 2013 19:53

Cometa ISON se va apropia cel mai mult de Soare pe 28 noiembrie

Unul dintre cele mai importante evenimente estronomice ale secolului se va produce joi, 28 noiembrie. Cometa ISON, supranumita cometa secolului, se va apropia cel mai mult de soare, insa nu se stie daca va reusi sa “supravietuiasca” si sa mearga mai departe.

Cometa Ison se va apropia la o distanta de 1,16 milioane de kilometri de suprafata Soarelui, iar bulgarele de gheata, metal si roca va fi expus la temperaturi de aproape 2.800 de grade Celsius.

Nu se stie daca Ison va supravietui acestei “experiente”, insa daca se va intampla asta, atunci va straluci atat de tare incat o vom vedea cu ochiul liber pe cer. Nici macar astronomii nu s-au incumetat sa faca predictii.

”Sunt trei scenarii posibile pentru Ison. Sa supravietuiasca si sa reapara intr-o forma spectaculoasa, atat de stralucitoare incat o vom putea vedea si ziua. Sau, pe masura ce se apropie de Soare, sa se dezmembreze in bucati mai mici si poate sa fie in continuare vizibila. Sau, din cauza gravitatiei si caldurii intense a Soarelui, sa se evapore complet” – sustin cercetatorii.

”Toata lumea asteapta cu nerabdare, pentru ca ne-am cam atasat de ea si ne dorim sa-i supravietuiasca Soarelui”, a declarat astronomul Jo Jarvis.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.