Politica

Comisarul european Corina Cretu a aprobat alocarea a peste 34 mil. euro pentru magistrala 4 de metrou din Bucuresti

Comisarul european Corina Cretu a aprobat alocarea a peste 34 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din Bucuresti, transmite intr-un comunicat de presa reprezentanta din Romania a Comisiei Europene.

Suma de 34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, va fi alocata pentru finantarea fazei a doua a proiectului ce vizeaza lucrarile de extindere a liniei 4 de metrou, intre Parcul Bazilescu si cartierul Straulesti, in sectorul 1 al Capitalei.

Intregul proiect urmareste construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou si a doua statii de metrou, Laminorului si Straulesti.

„Sper sincer ca aceasta decizie va duce la accelerarea lucrarilor, astfel incat cetatenii Bucurestiului sa poata beneficia de serviciile metroului Bazilescu – Straulesti, dupa martie 2018, cel putin”, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Lucrarile pentru faza a doua a proiectului ar urma sa fie finalizate pana in luna martie 2018.

Faza intai a proiectului „Magistrala 4. Racordul 2. Sectiunea Parc Bazilescu (Ps Zarea) – Straulesti” a fost aprobata in iunie 2016 iar suma alocata prin Fondul de coeziune a fost de 55.2 milioane de euro din exercitiul bugetar 2007-2013.

Stiri pe aceeasi tema

Daniel Constantin ii cere premierului sa explice criteriile in baza carora s-au numit noii prefecti

Cristiana Petrariu Bota

Crin Antonescu, oficial in RAZBOI cu PSD: Batalia nu se mai da cu Basescu

Cristiana Petrariu Bota

Declaratia 600 nu este sustinuta de ALDE: Formularul in cauza „nu se va mai aplica deocamdata”

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult