Politica

Comisarul european Corina Cretu a aprobat alocarea a peste 34 mil. euro pentru magistrala 4 de metrou din Bucuresti

Comisarul european Corina Cretu a aprobat alocarea a peste 34 de milioane de euro pentru faza a doua a proiectului liniei 4 de metrou din Bucuresti, transmite intr-un comunicat de presa reprezentanta din Romania a Comisiei Europene.

Suma de 34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, va fi alocata pentru finantarea fazei a doua a proiectului ce vizeaza lucrarile de extindere a liniei 4 de metrou, intre Parcul Bazilescu si cartierul Straulesti, in sectorul 1 al Capitalei.

Intregul proiect urmareste construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou si a doua statii de metrou, Laminorului si Straulesti.

„Sper sincer ca aceasta decizie va duce la accelerarea lucrarilor, astfel incat cetatenii Bucurestiului sa poata beneficia de serviciile metroului Bazilescu – Straulesti, dupa martie 2018, cel putin”, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Lucrarile pentru faza a doua a proiectului ar urma sa fie finalizate pana in luna martie 2018.

Faza intai a proiectului „Magistrala 4. Racordul 2. Sectiunea Parc Bazilescu (Ps Zarea) – Straulesti” a fost aprobata in iunie 2016 iar suma alocata prin Fondul de coeziune a fost de 55.2 milioane de euro din exercitiul bugetar 2007-2013.

Stiri pe aceeasi tema

Dragnea: Testamentul politic al Regelui Mihai trebuie urmat de noi toti, indiferent de convingerile politice

Cristiana Petrariu Bota

Membru UNPR: Gabriel Oprea este foarte sensibil, desi nu pare

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu a fost audiat in calitate de martor la DNA Brasov

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult