-5.4 C
România
19 ianuarie 2021
Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Politica

Comisia de agricultura din Camera Deputatilor comisia dezbate situatia din agricultura creata de seceta

Presedintele Comisiei de agricultura a Camerei Deputatilor, Nini Sapunaru, a anuntat ca martea viitoare a convocat comisia pentru a discuta despre situatia din agricultura, creata de seceta, la dezbateri fiind invitati ministrul de resort, Daniel Constantin, si reprezentanti ai asociatiilor din domeniu.

„Guvernul iar este surprins ca a venit seceta. Nu stiu de ce este surprins, dar de fiecare data este acelasi lucru. Probabil sa asteptam ca la toamna sa fie surprins ca vin inundatiile. Nu ar trebui sa fie surprins ca vine seceta pentru ca din luna iunie agricultorii tot trag semnale de alarma ca au vazut din teren. Prognozele duceau catre ideea ca trebuie sa vina si seceta si este posibil sa vina si la anul. Asociatiile producatorilor au transmis semnale”, a afirmat Sapunaru, marti, intr-o conferinta de presa, citatde Agerpres.

El a sustinut ca sistemul de irigatii „lipseste cu desavarsire” si ca in prezent sunt irigate 140.000 de hectare de teren.

„ANIF-ul nu este in stare sa faca umplerile pe canalele magistrale si dl ministru se ascunde, ne spune ca o sa plateasca ceva, ca vom face la final o analiza. (…) Trebuie sa facem irigatii ca sa insamantam culturile noi. (…) Organizam o dezbatere la Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor. Saptamana viitoare am intrunita Comisia pentru agricultura si voi chema tot ce inseamna asociatii reprezentative din agricultura, voi chema ministerul”, a adaugat liberalul.

Nici Sapunaru a precizat ca sedinta Comisiei de agricultura va avea loc martea viitoare, la ora 10.00.

PNL considera, potrivit Dianei Pavelescu – prim-vicepresedinte al PNL Sibiu si secretar general al comisiei pentru agricultura a liberalilor -, ca o solutie pentru combaterea efectelor secetei este realizarea in sistem de urgenta a unei evaluari estimative a pagubelor produse de seceta, iar in urma acestei evaluari sa fie achitata fiecarui agricultor o suma fixa drept avans, direct sau prin adeverinte emise de APIA, in baza carora sa se poata contracta imprumuturi la banci.

„La finalul perioadei de recoltare, in urma unei evaluari, sa fie achitate sumele integral pentru despagubiri”, a adaugat Pavelescu, in aceeasi conferinta de presa. Ea a subliniat ca ar trebui pusa la punct o strategie nationala privind sistemul de irigatii.

Stiri pe aceeasi tema

Teza de doctorat a lui Eugen Nicolaescu, suspecta de plagiat: Inainte nu se foloseau ghilimelele

Cristiana Petrariu Bota

Premierul Tudose vrea aeronava oficiala pentru demnitari: Este nevoie, suntem ditamai tara. Sa nu avem un avion?

Ioana Badulescu

Legea care modifica statutul alesilor locali, trimisa de Iohannis spre reexaminare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult