Modificarile la Legile Justitiei ajung la Comisia de la Venetia. Consiliul Europei a aprobat solicitarea PNL
Breaking News Social

Comisia de la Venetia se afla in Romania pentru a analiza situatia Codului Penal si Codului de Procedura Penala

O delegație a Comisiei de la Veneția se află în România pentru a pregăti o opinie privind modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală. 

Membrii delegației se întâlnesc, joi, cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader și cu reprezentanții CSM, DNA și DIICOT.

Avizul Comisiei de la Veneția a fost cerut de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei printr-o decizie luată în 28 iunie, iar concluziile evaluării ar urma să fie prezentate în 19 octombrie.

Alături de recomandările GRECO, această opinie are rolul de a identifica cea mai bună soluție posibilă pentru abordarea problemelor generate de proiectele de amendamente, în conformitate cu standardele europene și cu angajamentele europene ale României, precizează Consiliul Europei.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat în sesiunea extraordinară a Parlamentului din luna iulie de către plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, cu 167 de voturi „pentru”, 97 „împotrivă” și 19 „abțineri”, în condițiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Printre cele mai importante modificări se numără redefinirea abuzului în serviciu și abrogarea neglijenței în serviciu.

Stiri pe aceeasi tema

Documente privind inchiderea a 100 de spitale, in atentia noului ministru al Sanatatii

Delia Ion

COMANDAMENT DE IARNA: Jandarmeria, Aviatia Civila si Politia de Frontiera, in alerta de vreme rea

Cristiana Petrariu Bota

Politia Romana face angajari masive pentru acoperirea deficitului de personal

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult