Comisia de la Venetia se afla in Romania pentru a analiza situatia Codului Penal si Codului de Procedura Penala

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 13, 2018 12:49

Comisia de la Venetia se afla in Romania pentru a analiza situatia Codului Penal si Codului de Procedura Penala

O delegație a Comisiei de la Veneția se află în România pentru a pregăti o opinie privind modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală. 

Membrii delegației se întâlnesc, joi, cu președintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiției, Tudorel Toader și cu reprezentanții CSM, DNA și DIICOT.

Avizul Comisiei de la Veneția a fost cerut de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei printr-o decizie luată în 28 iunie, iar concluziile evaluării ar urma să fie prezentate în 19 octombrie.

Alături de recomandările GRECO, această opinie are rolul de a identifica cea mai bună soluție posibilă pentru abordarea problemelor generate de proiectele de amendamente, în conformitate cu standardele europene și cu angajamentele europene ale României, precizează Consiliul Europei.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat în sesiunea extraordinară a Parlamentului din luna iulie de către plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, cu 167 de voturi „pentru”, 97 „împotrivă” și 19 „abțineri”, în condițiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Printre cele mai importante modificări se numără redefinirea abuzului în serviciu și abrogarea neglijenței în serviciu.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.