COMISIA EUROPEANA
Externe

Comisia Europeana a luat decizi concrete pentru protejarea spatiului Shengen

Comisia Europeana a emis un comunicat in care sunt enumerate masurile gandite sa gestioneze mai bine granitele externe ale Uniunii Europene dar si protejarea spatiului Shengen.

Principala masura prevede reintroducerea de controale sistematice pentru cetatenii UE, la granitele externe, decizie vazuta ca oportuna pentru inbunatatirea securitatii interne a Uniunii Europene dar si pentru protejarea principiului liberei circulatii a persoanelor.

Comisia Europeana prevede in mod concret infiintarea unui corp european de paza a frontierelor si a coastelor in scopul securizarii granitelor externe. Pentru a spori si mai mult securitatea cetatenilor Europei, Comisia propune, de asemenea, introducerea de controale sistematice in bazele de date relevante in cazul tuturor persoanelor care intra in spatiul Schengen sau ies din acesta.

Pentru cresterea securitatii in spatiul Schengen, Comisia prevede o modificare specifica a Codului frontierelor Schengen in vederea introducerii unor verificari sistematice obligatorii ale cetatenilor UE la frontierele externe terestre, maritime si aeriene.

Verificarea obligatorie a cetatenilor UE se va efectua in baze de date precum Sistemul de Informatii Schengen, baza de date a Interpol privind documentele de calatorie furate si pierdute si sistemele nationale relevante, pentru a verifica daca persoanele care sosesc nu reprezinta o amenintare la adresa ordinii publice si a securitatii interne.

De asemenea, propunerea insista asupra necesitatii de a verifica datele biometrice din pasapoartele cetatenilor UE in caz de indoieli cu privire la autenticitatea pasaportului sau la legitimitatea detinerii acestuia de catre titular. Verificarile vor fi obligatorii si la iesirea din Uniunea Europeana.

Stiri pe aceeasi tema

Mikhail Mishustin este noul premier al Rusiei, dupa demisia lui Medvedev

Cristiana Petrariu Bota

China a facut primele declaratii despre numarul medicilor loviti de coronavirus. Sase cadre medicale au murit

Cristiana Petrariu Bota

Papa Francisc in noaptea de Inviere: Sa nu lasam intunericul sa ne stapaneasca inimile!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult