7.8 C
România
28 septembrie 2022
COMISIA EUROPEANA
Social

Comisia Europeana atrage atentia ca Romania ar trebui sa aiba ca prioritate mentinerea rezultatelor pozitive ale Parchetului General

Comisia Europeană consideră că România ar trebui să aibă ca prioritate menținerea rezultatelor pozitive ale Parchetului General, a declarat, marți, un purtător de cuvânt al CE. Acesta a explicat ca independența sistemului judiciar al României și capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupției sunt de o importanță capitală și a atras atentia ca evoluțiile sunt urmarite îndeaproape de Comisia Europeana.

Întrebat de HotNews.ro în legătură cu procedura de evaluare a activității procurorului general Augustin Lazăr anunțată de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, unul dintre purtătorii de cuvânt ai CE, Christain Wigand, a declarat:

„Noi, la fel ca alți parteneri internaționali și state membre UE, am subliniat în repetate rânduri că independența sistemului judiciar al României și capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupției sunt de o importanță capitală și că urmărim îndeaproape evoluțiile.

În cel mai recent raport privind Mecanismul de Cooperare și Verificare pe justiție, Comisia Europeană a subliniat că ar trebui stabilită o prioritate politică din prevenirea corupției, în special prin punerea în aplicare a măsurilor necesare pentru a sprijini pe deplin implementarea Strategiei naționale anticorupție la nivel central și local, asigurând stabilitatea cadrului juridic relevant, precum și menținerea rezultatelor pozitive ale Parchetului General”, transmite HotNews.ro.

Related posts

Conducerea TVR a fost demisa. Irina Radu, numita presedinte interimar in locul lui Stelian Tanase

Lucy Ionesco

Lidl retrage de urgenta doua produse de pe piata, contravaloarea lor va fi restituita fara bon fiscal

Lucy Ionesco

Cum sa ai un CV corect. Un director Google dezvaluie greselile facute de cei care isi cauta un loc de munca

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult