COMISIA EUROPEANA
Breaking News Economie

Comisia Europeana avertizeaza ca Romania ar putea ramane fara fonduri europene daca se aplica modificarile la Codul Administrativ

Comisia Europeană avertizează România că amendamentele din Parlament la Codul Administrativ periclitează eforturile de profesionalizare a funcţionarilor publici şi anulează paşii anteriori făcuţi în acest sens. Bruxellesul mai spune că România riscă suspendarea plății fondurilor europene dacă se îndepărtează de obiectivele stabilite până acum. Codul Administrativ intră de azi în dezbaterea Senatului României.

Comisia precizează, într-un punct de vedere remis G4Media.ro, că România riscă să piardă alocarea financiară a programului pentru perioada 2014-2020, adică 553,19 milioane de euro.

”Serviciile Comisiei urmăresc îndeaproape procesul de adoptare a Codului administrativ în România, deoarece această iniţiativă legislativă conţine prevederi importante pentru iniţierea reformei administraţiei publice, negociată şi convenită în contextul condiţionalităţilor ex-ante”, se arată în comunicatul Comisiei. Bruxellesul spune că, în cazul României, s-a insistat pe „adoptarea unei legislaţii care să asigure un serviciu public profesional şi independent, prin aplicarea unor criterii obiective” iar îndepărtarea de această recomandare ca urmare a modificărilor aduse Codului Administrativ poate atrage sancțiuni.

”Deşi recunoaştem angajamentul precedent al Guvernului de a continua implementarea efectivă a reformei administraţiei publice şi progresele făcute, în cooperare cu serviciile Comisiei, rămânem îngrijoraţi în legătură cu ultimele evoluţii şi cu regresul priorităţilor reformei. Cele mai recente amendamente propuse în Parlament pentru Codul administrativ anulează eforturile anterioare”, subliniază Comisia Europeană. În fine, executivul european precizează că inclusiv ”întârzierile în realizarea reformei serviciului public au un impact negativ asupra capacităţii administraţiei de a exploata pe deplin oportunităţile oferite de fondurile europene”.

Stiri pe aceeasi tema

Europa cu doua viteze sau de ce Romania se mentine in esalonul de rangul doi

Cristiana Petrariu Bota

DSP le cere spitalelor din Bucuresti sa se pregateasca pentru internarea pacientilor infectati cu coronavirus

Teodora Badescu

Protest cu 30.000 de oameni in Bucuresti impotriva ordonatelor privind gratierea si modificarea Codului Penal

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult