Comisia Europeana da asigurari ca nu exista ingrijorari legate de preluarea de catre Romania a mandatului de sase luni in fruntea Consiliului UE

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 20, 2018 00:37

Comisia Europeana da asigurari ca nu exista ingrijorari legate de preluarea de catre Romania a mandatului de sase luni in fruntea Consiliului UE

La nivelul Comisiei Europene nu exista ingrijorari legate de preluarea de catre Romania a mandatului de sase luni in fruntea Consiliului Uniunii Europene. Precizarile au fost facute, luni, de purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Desi Comisia Europeana si-a exprimat increderea in profesionalismul apropiatei presedintii romane a Consiliului Uniunii Europene, totusi a reiterat apelul presedintelui executivului european, Jean-Claude Juncker, pentru un consens politic national necesar in Romania inaintea si pe perioada asigurarii Consiliului UE.

Romania va prelua la 1 ianuarie anul viitor presedintia prin rotatie a Consiliului UE. Aceasta este asigurata in prezent de Austria.

Asadar purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a reafirmat astazi, intr-o conferinta de presa, increderea in profesionalismul autoritatilor de la Bucuresti in pregatirea presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. El a precizat ca la nivelul Comisiei Europene nu sunt ingrijorari legate de preluarea mandatului de catre Romania”.

Margaritis Schinas: “Nu suntem ingrijorati. Avem incredere in profesionalismul autoritatilor de a pregati presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene Asteptam sa lucram impreuna. Profit de aceasta ocazie sa reiterez mesajul presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in ceea ce priveste crearea unui consens politic la nivel national inainte si pe durata exercitarii presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”.

Precizarile vin in contextul in care, saptamana trecuta, potrivit unor infromatii aparute in presa, Finlanda si-ar fi exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin, inclusiv prin devansarea exercitarii mndatului sau.

Din partea Romaniei, reactia Ministerului Afacerilor Externe a fost aceea ca tara noastra este gata sa preia presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, iar pregatirile se desfasoara conform calendarului stabilit. Mai mult, institutiile europene vor lucra impreuna cu autoritatile romane pentru a asigura o buna desfasurare a summitului european, care va avea loc anul viitor la Sibiu”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.