9.2 C
România
20 septembrie 2021
COMISIA EUROPEANA
Breaking News Externe

Comisia Europeana da asigurari ca nu exista ingrijorari legate de preluarea de catre Romania a mandatului de sase luni in fruntea Consiliului UE

La nivelul Comisiei Europene nu exista ingrijorari legate de preluarea de catre Romania a mandatului de sase luni in fruntea Consiliului Uniunii Europene. Precizarile au fost facute, luni, de purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas. Desi Comisia Europeana si-a exprimat increderea in profesionalismul apropiatei presedintii romane a Consiliului Uniunii Europene, totusi a reiterat apelul presedintelui executivului european, Jean-Claude Juncker, pentru un consens politic national necesar in Romania inaintea si pe perioada asigurarii Consiliului UE.

Romania va prelua la 1 ianuarie anul viitor presedintia prin rotatie a Consiliului UE. Aceasta este asigurata in prezent de Austria.

Asadar purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a reafirmat astazi, intr-o conferinta de presa, increderea in profesionalismul autoritatilor de la Bucuresti in pregatirea presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. El a precizat ca la nivelul Comisiei Europene nu sunt ingrijorari legate de preluarea mandatului de catre Romania”.

Margaritis Schinas: „Nu suntem ingrijorati. Avem incredere in profesionalismul autoritatilor de a pregati presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene Asteptam sa lucram impreuna. Profit de aceasta ocazie sa reiterez mesajul presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in ceea ce priveste crearea unui consens politic la nivel national inainte si pe durata exercitarii presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”.

Precizarile vin in contextul in care, saptamana trecuta, potrivit unor infromatii aparute in presa, Finlanda si-ar fi exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin, inclusiv prin devansarea exercitarii mndatului sau.

Din partea Romaniei, reactia Ministerului Afacerilor Externe a fost aceea ca tara noastra este gata sa preia presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, iar pregatirile se desfasoara conform calendarului stabilit. Mai mult, institutiile europene vor lucra impreuna cu autoritatile romane pentru a asigura o buna desfasurare a summitului european, care va avea loc anul viitor la Sibiu”.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE: David Cameron a fost reales deputat, conservatorii ar putea forma singuri guvernul

Cristiana Petrariu Bota

OMS, despre decizia AstraZeneca de a amana testele pentru vaccinul anti-COVID: Este un apel de trezire

Cristiana Petrariu Bota

Care este simbolistica vopsirii oualor de Paste

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult