Comisia Europeana propune un instrument temporar, intitulat SURE, pentru protejarea angajatilor si locurilor de munca

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 24, 2020 18:45

Comisia Europeana propune un instrument temporar, intitulat SURE, pentru protejarea angajatilor si locurilor de munca

In contextul pandemiei de coronavirus, Comisia Europeana (CE) propune un instrument temporar, intitulat SURE, finantat cu pana la 100 miliarde de auro, pentru protejarea angajatilor si locurilor de munca. Este vorba despre un instrument de sustinere temporara pentru atenuarea riscurilor de somaj in situatii de criza (Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency).

BERD a aprobat noua strategie de tara pentru Romania pentru perioada 2020-2025 cu focus pe infrastructura si sectorul financiar. Banca vrea sa contribuie la atenuarea impactului economic al pandemiei coronavirus si va sustine redresarea
Consiliul de Administratie al BERD a aprobat astazi noua strategie pentru Romania, care stabileste implicarea si investitiile bancii in Romania in urmatorii cinci ani. Activitatea BERD va include masuri care raspund la criza coronavirus si sustin eforturile de redresare economica, potrivit informatiilor transmise de institutia financiara internationala.

Investitiile BERD in Romania pana acum au ajuns la 8,7 mld. euro.

“Banca este un investitor important in Romania si imbina investitiile directe cu sprijinul pentru reforme care contribuie la imbunatatirea mediului de afaceri din tara si la mobilizarea investitiilor din alte surse. Pana in prezent, BERD a investit aproape 8,7 mld. euro in economia romaneasca “.

In perioada 2020 – 2025, investitiile si politicile BERD vor sprijini infrastructura durabila si dezvoltarea regionala, productivitatea, prin sustinerea companiilor private in expansiune si imbunatatirea abilitatilor fortei de munca, precum si intermedierea financiara si dezvoltarea in continuare a pietelor de capital.

„BERD este bine pozitionata pentru a sustine modernizarea economiei romanesti, inclusiv pentru a ajuta tara sa depaseasca impactul coronavirusului. Vom canaliza investitiile in zone unde Romania are nevoie de cel mai mult sprijin: dezvoltarea infrastructurii, in special in regiuni; stimularea productivitatii in sectorul privat si dezvoltarea in continuare a sectorului financiar si a pietelor de capital”, spune Mark Davis, director regional al BERD pentru Romania si Bulgaria.

Dar oamenii erau nerabdatori sa iasa din case iar afacerile iritate ca pierd atatia bani din cauza a ceea ce parea o pandemie relativ izolata. Ei argumentau ca este mai bine sa fie izolati in carantina cei care afiseaza simptome iar cei sanatosi sa fie lasati sa isi vada de viata zilnica.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.