Comisia Europeana l-a respins si pe Dan Nica, a doua propunere a Romaniei pentru postul de comisar european
Breaking News Economie

Comisia Europeana propune un instrument temporar, intitulat SURE, pentru protejarea angajatilor si locurilor de munca

In contextul pandemiei de coronavirus, Comisia Europeana (CE) propune un instrument temporar, intitulat SURE, finantat cu pana la 100 miliarde de auro, pentru protejarea angajatilor si locurilor de munca. Este vorba despre un instrument de sustinere temporara pentru atenuarea riscurilor de somaj in situatii de criza (Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency).

BERD a aprobat noua strategie de tara pentru Romania pentru perioada 2020-2025 cu focus pe infrastructura si sectorul financiar. Banca vrea sa contribuie la atenuarea impactului economic al pandemiei coronavirus si va sustine redresarea
Consiliul de Administratie al BERD a aprobat astazi noua strategie pentru Romania, care stabileste implicarea si investitiile bancii in Romania in urmatorii cinci ani. Activitatea BERD va include masuri care raspund la criza coronavirus si sustin eforturile de redresare economica, potrivit informatiilor transmise de institutia financiara internationala.

Investitiile BERD in Romania pana acum au ajuns la 8,7 mld. euro.

„Banca este un investitor important in Romania si imbina investitiile directe cu sprijinul pentru reforme care contribuie la imbunatatirea mediului de afaceri din tara si la mobilizarea investitiilor din alte surse. Pana in prezent, BERD a investit aproape 8,7 mld. euro in economia romaneasca „.

In perioada 2020 – 2025, investitiile si politicile BERD vor sprijini infrastructura durabila si dezvoltarea regionala, productivitatea, prin sustinerea companiilor private in expansiune si imbunatatirea abilitatilor fortei de munca, precum si intermedierea financiara si dezvoltarea in continuare a pietelor de capital.

„BERD este bine pozitionata pentru a sustine modernizarea economiei romanesti, inclusiv pentru a ajuta tara sa depaseasca impactul coronavirusului. Vom canaliza investitiile in zone unde Romania are nevoie de cel mai mult sprijin: dezvoltarea infrastructurii, in special in regiuni; stimularea productivitatii in sectorul privat si dezvoltarea in continuare a sectorului financiar si a pietelor de capital”, spune Mark Davis, director regional al BERD pentru Romania si Bulgaria.

Dar oamenii erau nerabdatori sa iasa din case iar afacerile iritate ca pierd atatia bani din cauza a ceea ce parea o pandemie relativ izolata. Ei argumentau ca este mai bine sa fie izolati in carantina cei care afiseaza simptome iar cei sanatosi sa fie lasati sa isi vada de viata zilnica.

Stiri pe aceeasi tema

INTERVIURILE HOTWEEK. Daniel Posdarascu, unul dintre cei mai buni informaticieni ai Romaniei, ne vorbeste despre Algoritmiada 2015 si despre echipa de olimpici Infoarena

Cristiana Petrariu Bota

Fond de investitii pentru romanii care lucreaza in strainatate si vor sa isi deschida o afacere

Cristiana Petrariu Bota

Preturile la alimente in Germania, mai mici ca in Romania. O spune o romanca rezidenta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult