COMISIA EUROPEANA
Breaking News Social

Comisia Europeana, reactie la cazul Kovesi: Toti candidatii la postul de procuror sef european trebuie tratati corect, independenta justitiei in Romania este cruciala

Comisia Europeana sustine ca toti candidatii la postul de procuror sef european trebuie tratati corect si adauga: “independenta justitiei in Romania este de o importanta cruciala”.

Comisia europeana precizeaza, insa, ca procesul de selectie a candidatilor nu se afla in mainile sale, ci in ale Parlamentului European si ale statelor membre.

Laura Codruta Kövesi va fi audiata de Comisia de Libertati Civile a Parlamentului European in 26 februarie, apoi candidatura sa va fi votata de ministrii de justitie ai UE.

Comisia Europeana remarca totusi ca “in ceea ce priveste independenta justitiei in Romania, am spus clar, in repetate randuri, ca o justitie independenta este de o importanta cruciala”.

Procurorul sef european este o functie nou creata in UE, acesta isi va desfasura activitatea in Luxembourg, dar a avea diferite birouri teritoriale in UE.

Institutia procurorul European a fost creata pentru a investiga si a pedepsi frauda legata de banii europeni si ea a intampinat la inceput multe reticente din partea statelor membre. Ea completeaza activitatea bine cunoscutului OLAF care nu are putere de a investiga si nici de a pedepsi.

Laura Codruta Kövesi este favorita acum pentru a deveni primul procuror sef european din istoria UE.

Stiri pe aceeasi tema

Un nou record de infectari cu noul coronavirus in Romania, peste 4.000

Teodora Badescu

Proiect de Lege pentru Modificarea legii 135/2010 privind Codul de Procedura Penala

Cristiana Petrariu Bota

Aproape toate stirile pe surse sunt minciuni! Despre programul de imbecilizare prin intermediul presei, cu Valentin Jucan. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult