1.1 C
România
30 noiembrie 2023
Romania preia oficial presedintia Consiliului Uniunii Europene in prezenta presedintilor Parlamentului European, Comisiei Europene si Consiliului European
Breaking NewsExterne

Comisia Europeana reactioneaza in sala de presa de la Bruxelles la OUG privind contestatiile in anulare: Vesti incredibile! Romanii merita un stat de drept

Comisia Europeana reactioneaza in sala de presa de la Bruxelles, dar si pe Twitter, la ordonanta de urgenta privind contestatiile in anulare. Purtatorul de cuvant Margaritis Schinas a repetat pozitia lui Jean-Claude Juncker, iar vice-presedintele Comisiei Europene a preluat un titlu AP in care se arata ca „romanii merita un stat de drept”.

Comisia Europeana precizeaza ca urmareste cu atentie actiunile guvernului roman privind ordonanta de urgenta (contestatiile in anulare), cere restabilirea luptei impotriva coruptiei, asigurarea independentei justitiei si evitarea unui regres in consolidarea statului de drept.

Comentariul purtatorului de cuvant Margaritis Schinas nu este o judecata de valoare asupra prestatiei Presedintiei Romane a UE, s-a precizat. Pozitia oficiala a Comisiei este de fapt cea deja exprimata de curand de Jean-Claude Juncker la Bucuresti.

Vice-presedintele CE, Jyrki Katainen, a reactionat la randul sau pe Twitter preluand o stire AP despre ordonanta de urgenta si comentand : « Vesti incredibile ! Romanii merita un stat de drept ».

Acest mesaj a fost abundent comentat pe Twitter si in afara acestuia de presa europeana acreditata la Bruxelles. Die Presse si AFP leaga acest comentariu de actuala presedintie romana a UE, AFP spunand : « Dupa Austria, o alta tara detine o presedintie semestriala problematica.

Tot pe Twitter, unii analisti se declara « fara cuvinte » la ideea ca o tara ca Romania se afla acum la carma UE, iar unele din luarile de pozitie incita la boicotarea presedintiei romane.

Related posts

Premierul Dancila i-a trimis presedintelui Iohannis un document privind modul in care evolueaza pesta porcina africana in Romania

Ioana Badulescu

Sesiune extraordinara a Parlamentului pentru Codul Fiscal la sfarsitul lunii august

Lucy Ionesco

Nicolae Timofti cere Rusiei retragerea trupelor din Transnistria

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult