Romania preia oficial presedintia Consiliului Uniunii Europene in prezenta presedintilor Parlamentului European, Comisiei Europene si Consiliului European
Breaking News Externe

Comisia Europeana reactioneaza in sala de presa de la Bruxelles la OUG privind contestatiile in anulare: Vesti incredibile! Romanii merita un stat de drept

Comisia Europeana reactioneaza in sala de presa de la Bruxelles, dar si pe Twitter, la ordonanta de urgenta privind contestatiile in anulare. Purtatorul de cuvant Margaritis Schinas a repetat pozitia lui Jean-Claude Juncker, iar vice-presedintele Comisiei Europene a preluat un titlu AP in care se arata ca „romanii merita un stat de drept”.

Comisia Europeana precizeaza ca urmareste cu atentie actiunile guvernului roman privind ordonanta de urgenta (contestatiile in anulare), cere restabilirea luptei impotriva coruptiei, asigurarea independentei justitiei si evitarea unui regres in consolidarea statului de drept.

Comentariul purtatorului de cuvant Margaritis Schinas nu este o judecata de valoare asupra prestatiei Presedintiei Romane a UE, s-a precizat. Pozitia oficiala a Comisiei este de fapt cea deja exprimata de curand de Jean-Claude Juncker la Bucuresti.

Vice-presedintele CE, Jyrki Katainen, a reactionat la randul sau pe Twitter preluand o stire AP despre ordonanta de urgenta si comentand : « Vesti incredibile ! Romanii merita un stat de drept ».

Acest mesaj a fost abundent comentat pe Twitter si in afara acestuia de presa europeana acreditata la Bruxelles. Die Presse si AFP leaga acest comentariu de actuala presedintie romana a UE, AFP spunand : « Dupa Austria, o alta tara detine o presedintie semestriala problematica.

Tot pe Twitter, unii analisti se declara « fara cuvinte » la ideea ca o tara ca Romania se afla acum la carma UE, iar unele din luarile de pozitie incita la boicotarea presedintiei romane.

Stiri pe aceeasi tema

Premiul Nobel pentru Pace 2018 a fost castigat de medicul Denis Mukwege si de activista Nadia Murad pentru efortul de a pune capat folosirii violentei sexuale ca arma de razboi

Ioana Badulescu

Incendiul izbucnit langa Cernobil a fost stins. Ce pericol prezinta fumul radioactiv pentru Romania

Cristiana Petrariu Bota

Calatorii din Europa ar putea evita carantina conform unei intentii UE de a aplica un nou regim de testare

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult