Companiile din IT vor majora salariile brute, pentru ca altfel le vor pleca angajatii
IT/StiintaȘtiri locale

Companiile IT din Marea Britanie au venit sa recruteze angajati din Romania

Libertate de exprimare, dezvoltare continua si program flexibil. Asta isi doresc tinerii IT-sti, iar firmele straine care au venit in Romania sa ii recruteze sunt gata sa le ofere asta. Pe de alta parte, companiile de la noi au nevoie disperata de 35.000 de specialisti, noteaza Pro TV. 

Tina lucreaza de 5 ani ca inginer software intr-o companie IT din strainatate, cu sedii in Europa si Statele Unite. Acum a venit in Romania, ca sa recruteze personal.

Tina, angajata firma IT: ”Este un mediu de lucru foarte diferit fata de ce am intalnit in Romania. Esti lasat sa detii ceva, un produs software in care poti sa iti dezvolti creativitatea si sa propui lucruri. Niciodata nu mi s-a spus cu exactitate ceea ce trebuie sa fac, mi s-a oferit o viziune.”

La Londra, un incepator in IT castiga peste 5.000 de lire, in timp ce in Romania ia de 4 ori mai putin.

Rebecca, reprezentant companie straina: “Am angajat foarte multi IT-isti romani in trecut. Sunt foarte talentati si am vrut sa investim mai mult in Romania, sa venim la cat mai multe evenimente.”

Adriana Viner, reprezentant companie belgiana de IT: “Daca incepem asa de la un junior, el va primi training-uri, va fi foarte mult ajutat sa isi acumuleze cunostintele necesare jobului. Orice companie belgiana este dispusa sa investeasca luni de zile, ani de zile in candidatul respectiv. Bani de vacanta, al 13 lea salariu…”. 

La Targul de Cariere in IT organizat in Cluj au fost prezente 30 de companii din Romania si din strainatate care au oferit 600 de locuri de munca. Potrivit organizatorilor, evenimentul este cel mai mare de acest gen din tara.

Articole asemănătoare

Un elev de la Liceul Dimitrie Gusti din Bucuresti s-a inecat in Dambovita

Lucy Ionesco

Primii bebelusi modificati genetic din lume – Cercetatorul He Jiankui a anuntat ca va face o pauza in cercetarile sale

Ioana Badulescu

Accident grav de microbuz pe DN 79, intre Oradea si Salonta. Microbuzul face curse regulate intre Baia Mare si Timisoara

Bogdan